Συλλαλητήριο την Κυριακή το απόγευμα Ραντεβού στη Βουλή δίνουν τα συνδικάτα

Συλλαλητήριο την Κυριακή το απόγευμα
Ραντεβού στη Βουλή δίνουν τα συνδικάτα
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία των συνδικάτων ενάντια στα μέτρα- σοκ που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση και την τρόικα..
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, με στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να αποκρουστεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιβάλλει η τρόικα στη χώρα και στους πολίτες, οδηγώντας μας στη χρεοκοπία και την καταστροφή»

Κορύφωση του αγωνιστικού τριημέρου που ξεκίνησε χθες προγραμματίζεται για αύριο, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το νέο Μνημόνιο: Στις 5 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Να συμμετάσχουν στα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνει σε 34 πόλεις της Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ .
Με αίτημα «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με την τρόικα, όχι στα νέα μέτρα και εκλογές τώρα», το ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με τις Λαϊκές Επιτροπές που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές, διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί σε δεκάδες σημεία της Αττικής διαδηλώσεις. Σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή αύριο καλούν, επίσης, τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.
Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, ζήτησε την έκτακτη παρέμβασή του «για τα δυσβάσταχτα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στους εργαζομένους της χώρας». Επιστολή προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας έστειλαν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η τρόικα παραβιάζει τις διατάξεις για τις συμβάσεις εργασίας, παρακάμπτοντας τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...