Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης

Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που βρισκόταν ταμπουρωμένος, ο 24χρονος δράστης των φονικών επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν..

Τρεις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της εφόδου στο διαμέρισμα του Μοχαμέντ Μεράχ, ο ένας «αρκετά σοβαρά», σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο ύποπτος αντιστάθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, σύμφωνα με άλλη πηγή της αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε νέες τεχνητές εκρήξεις στην περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα. 
Προηγουμένως, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεάν, είχε πει ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχαμέντ Μεράχ, ενδέχετο να μην είναι ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ είχε πει ότι θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος.
Η προηγούμενη νύχτα
Εν τω μεταξύ, τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν αργά το βράδυ κοντά στο σπίτι του άντρα που θεωρείται ύποπτος για τους θανάτους επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, εβραϊκής καταγωγής, σε σχολείο στην Τουλούζη.  Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών στόχος των εκρήξεων ήταν ο εκφοβισμός και όχι το να εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το διαμέρισμα του.

"Πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού του ένοπλου, ο οποίος φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να παραδοθεί. Σκοπός μας είναι να τον πιάσουμε ζωντανό" δήλωσε ο Μπραντέτ στο Reuters.
Για αυτόν τον λόγο θα περιμένουμε μέχρι να κουραστεί και να αναγκαστεί να παραδοθεί. Θέλουμε να δικαστεί και να μάθουμε εάν είχε και συνεργούς", συμπλήρωσε ο υπουργός.

Tο ηλεκτρικό ρεύμα στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το διαμέρισμα του αλγερινής καταγωγής, Μοχάμεντ Μερά, διακόπηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα με πηγές της τοπικής αστυνομίας ο Μοχάμεντ Μεράχ είχε δηλώσει πως προτίθεται να παραδοθεί «αργά το βράδυ» της Τρίτης.

O διευθυντής της φυλακής της Κανταχάρ Γκουλάμ Φαρούκ είχε δηλώσει πως ο Μεράχ είχε συλληφθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στις 19 Δεκεμβρίου 2007 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στην επαρχία αυτή του νοτίου Αφγανιστάν.

Όμως το γραφείο του κυβερνήτη της Κανταχάρ ανακοίνωσε πως η πληροφορία αυτή είναι αβάσιμη, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δικηγόρος του δράστη «ο  Μοχάμεντ Μεράχ ύποπτος για τις επιθέσεις στην Τουλούζη δεν είχε φυλακιστεί στο Αφγανιστάν το 2007».
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...