Κύπρος: Προεδρικές λιμουζίνες στο σφυρί Επιπλέον χρήματα από τις δημοπρασίες αυτοκινήτων κρατικών αυτοκινήτων

Στην Κύπρο βγάζουν χρήματα και από τις λιμουζίνες που χρησιμοποιούσαν οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας. Τίποτα δεν αφήνουν να πάει χαμένο. Ετσι η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει..
στο σφυρί δύο προεδρικές λιμουζίνες. Πρόκειται για μία Κάντιλακ που χρησιμοποιούσε για ένα διάστημα ο πρώην πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά και ο Σπύρος Κυπριανού και μία BMW 760i που χρησιμοποιούσε μέχρι προσφάτως ο πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας.
Η θωρακισμένη λιμουζίνα του κ. Χριστόφια (την οποία κληρονόμησε από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν εξελέγη Πρόεδρος της Κύπρου) πέρασε στην αχρηστία επειδή κρίθηκε ότι παρουσίαζε προβλήματα, κάτι που ποτέ δεν αποδέχθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία. Ετσι αποφασίσθηκε η πώλησή της και για να αυξηθεί η αξία της πλασάρεται ότι ήταν το όχημα που μετέφερε τον Πάπα, όταν ο Ποντίφικας επισκέφθηκε επισήμως τη Λευκωσία.
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με τη σημείωση ότι για τη Κάντιλακ του Σπύρου Κυπριανού υπήρχε σκέψη να τοποθετηθεί σε μουσείο, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε, αφού υπήρξαν ενδιαφερόμενοι να την αγοράσουν.
Κάθε χρόνο το Τμήμα Κρατικών Αγορών και Προμηθειών της Κύπρου διοργανώνει πλειστηριασμούς κρατικών αυτοκινήτων, από τους οποίους έχει έσοδα περίπου 700.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...