Σε άλλες εποχές παραπέμπει το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που ηγείται ο κ. Π. Καμμένος..
Και κυρίαρχα είναι τα ελληνοκεντρικά χαρακτηριστικά και το εθνικοπατριωτικό στίγμα στις περισσότερες προτάσεις του, ενώ δίνεται έμφαση στα...«άλλα κέντρα αποφάσεων» εκτός Ελλάδας που κατά το κόμμα, επηρεάζουν την ελληνική πολιτική σκηνή.
Το προγραμματικό κείμενο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το πρωί της Τετάρτης, με την ανάρτησή του στο διαδίκτυο, απορρίπτει τη «φεντεραλιστική Ευρώπη» και προτείνει ένα πλαίσιο προτάσεων που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο να γίνουν τα κράτη – μέλη…φαβέλες.
Ήδη ασκείται κριτική ότι το πρόγραμμά του είναι γεμάτο από μεγαλοστομίες και γενικόλογες αναφορές και οι επικριτές του, κυρίως από τη Ν.Δ., λένε ότι είναι λαϊκιστικό και δεν υπάρχει η παραμικρή κοστολόγηση, για το που θα βρεθούν τα χρήματα.
Με το κείμενο που δημοσιεύτηκε, το οποίο κατά πολλούς παραπέμπει σε άλλες εποχές, αν και γίνεται προσπάθεια να μην ταυτιστούν με άλλα σχήματα του χώρου της δεξιάς, προκρίνεται διοικητική και πολιτική αυτοτέλεια σε Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη και Άμυνα, αλλά και ο αυστηρός έλεγχος της λαθρομετανάστευσης.
«Δεν μπορούμε πλέον να αναμένουμε συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων να μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εσωτερική χρεοκοπία, να στρέψουν τον Ελληνα κατά του κράτους του, δηλαδή κατά του εαυτού του, υπό τη μορφή εσωτερικού κανιβαλισμού, να καταστρέψουν το ευρώ και να οδηγήσουν την Ελλάδα στη δραχμή με ταπεινωτική υποτίμηση, περιμένοντας τους Ευρωπαίους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η συγκριτική ανωτερότητα, η οποία τους επικοινωνείται ως όραμα, αποτελεί ουτοπία» είναι μια από τις βαρύγδουπες φράσεις στην αρχή του κειμένου που προκαλεί ποικίλα σχόλια και παραπέμπει και σε συνωμοσιολογία.
Ακόμη, θέλοντας να πιάσει ο κ. Καμμένος και ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού κ. Κ. Μαρκόπουλος που είχε αναλάβει και τη σύνταξή του, το σφυγμό της κοινωνίας, προτείνουν μεταξύ άλλων και «κούρεμα» των δανείων που έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις τράπεζες.
Στο πρόγραμμα γίνεται αναφορά στην υλοποίηση του σχεδίου οικονομικής δολοφονίας της χώρας μέσω της υπαγωγής στο ΔΝΤ και προαναγγέλλεται ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Μάλιστα προτάσσεται και η δημιουργία ειδικής επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το δημόσιο χρέος.
Με εμφανή στόχο να ικανοποιήσει τους πολίτες που έχουν το φόβο των λαθρομεταναστών, προτείνεται ενεργοποίηση προγράμματος ολικής απέλασής τους σε βάθος τετραετίας. Παράλληλα σημειώνεται ότι θα καθοριστεί μέγιστο ποσοστό μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και με την προϋπόθεση αυτό να είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο.
Αίσθηση προκαλεί η αναφορά ότι πρέπει να ανεγερθούν νέα σωφρονιστικά καταστήματα στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και ειδικά σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες, ως φυλακές υψίστης ασφαλείας για ποινικούς κρατούμενους που εκτίνουν ποινές καθείρξεως πάνω από 15 χρόνια.
«Το κίνημα επιλέγει την μείωση της ανισότητας στη χώρα αξιοποιώντας μια διευρυμένη έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης (Rawls) σύμφωνα με την οποία η βελτίωση της ευημερίας των πολιτών με το χαμηλότερο επίπεδο ευημερίας υλοποιείται με τον συνδυασμό της αύξησης της προσόδου της υγιούς επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής καταστροφής (Schumpeter) της άνευ επαρκούς εθνικής προστιθέμενης αξίας διαμεσολάβησης» αναφέρεται στις πρώτες σελίδες του προγράμματος των 51 σελίδων.
Στη συνέχεια ο συγγραφέας επισημαίνει ότι «ο προσδιορισμός και η διασφάλιση των εθνικών στρατηγικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων της ποσότητας και της ποιότητας του πληθυσμού, των μηχανισμών δομικής βελτίωσης της ποιότητας της Δημοκρατίας και των μηχανισμών παραγωγής σχεδιασμού και στρατηγικής διαχείρισης των υποθέσεων άμυνας & ασφάλειας, διπλωματίας και οικονομίας, τίθενται σε μηδενική βάση και λαμβάνουν πρώτη προτεραιότητα υλοποίησης με υπερκομματική αξιοκρατία».
Προχωρεί σε αναδιάταξη του Κράτους με υποσχέσεις για δημιουργία: Γ.Γ. Ελλήνων Εξωτερικού, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης, Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων, Ειδική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, Γ.Γ. Χαρτογράφησης Νομοθεσίας, Ειδική Επιτροπή Υποθέσεων Θαλάσσης (όχι επιτροπή αέρα δεν δημιουργεί) και Επιτροπή Διεκδίκησης Αποζημιώσεων.
Επίσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνου:
-Κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων Δημοσίων Υπαλλήλων.
-Κατάργηση έκτακτων εισφορών επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά αυτό το έχει ήδη ανακοινώσει η ΝΔ!
-Κατώτατη εγγυημένη σύνταξη 800 ευρώ.
-Δημιουργία Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας, κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης γερμανικής, στην οποία περιέρχεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αλλά και του χρυσού και τιμαλφών που ανταλλάσσονται στα ενεχυροδανειστήρια…
Στον τομέα της Παιδείας προτείνεται «προσέλκυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όχι μόνο πανεπιστημίων αλλά και πρωτοβαθμίων & δευτεροβαθμίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όχι μόνο με την μορφή των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, αλλά με πλήρη απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας (αναθεώρηση άρθρου 16 Συντάγματος)»
Στο χώρο της ναυτιλίας υπόσχεται έλευση από το City του Λονδίνουν των εφοπλιστών στον Πειραιά και στη γεωργία προτείνει μετατροπή της πολιτικής των επιδοτήσεων σε πολιτική επιβραβεύσεων μέσω της ΕΕ, υπό τη μορφή ακόμη και χρηματικής συνεισφοράς του κράτους στην παραγωγή, ιδιαίτερα σε παραγωγούς που, είτε παράγουν ελληνικά προϊόντα (ποικιλίες – φυλές), είτε διαθέτουν την παραγωγή τους για εξαγωγή (από την οποία το κράτος βελτιώνει το εμπορικό του ισοζύγιο).
Δίνεται ιδιαίτερο «βάρος» στους τομείς της Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας , όπου ουσιαστικά προκρίνεται η διοίκησή τους από τη «φυσική ηγεσία» των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων ενώ τίθεται, με προφανή στόχο να ικανοποιηθούν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, η κατά προτεραιότητα αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των ενστόλων.
Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιείται στα εθνικά θέματα, για τα οποία αναφέρεται: «Δεν μπορούμε πλέον να διαπραγματευόμαστε τα εν λόγω ζητήματα (Τουρκία, Σκόπια, Κυπριακό, μεταναστευτικό) χωρίς εθνική στρατηγική, αποσπασματικά, από ανίσχυρη θέση λόγω των εξελίξεων. Το σύνολο των ζητημάτων του χρέους, της ποιότητας ζωής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των γεωπολιτικών ισορροπιών και πλήθος άλλων στρατηγικής σημασίας συνιστωσών πρέπει να αντιμετωπιστούν ολιστικά. Μπορούμε, ελπίζουμε, θα επενδύσουμε στην ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των εναλλακτικών επιλογών μας εντός και εκτός Ευρώπης με σκοπό την αύξηση του χώρου των στρατηγικών επιλογών που τιμούν το χρέος στην ιστορία, στον πολιτισμό και στις δυνατότητες του Ελληνικού Έθνους».
Στον τομέα της οικονομίας, μεταξύ άλλων, απορρίπτουν το πρόγραμμα «Ήλιος» ως εκχώρηση παραγωγικής γης σε ξένους που αποσκοπεί στην αποξένωση των πολιτών από την πρωτογενή παραγωγή, ενώ ζητούν:
- Πάγωμα αντικειμενικών αξιών, κατάργηση έκτακτων εισφορών και ΦΠΑ στην οικοδομή, ενιαίος φόρος μεταβίβασης 10% για ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ
- Ανώτατο φορολογικό κλιμάκιο 25%
- Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15% για όλα τα προϊόντα ή υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια, και 5% για τους τομείς του τουρισμού, των ναυτιλιακών εργασιών και του πρωτογενή τομέα.
- Μεταβίβαση στο κράτος των «κοιμώμενων τραπεζικών λογαριασμών» που δεν κινούνται τα τελευταία 10 – 15 χρόνια
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου