Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού

Πλήθος κόσμου άρχισε να γεμίζει τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου καθώς απομένουν ελάχιστα..
λεπτά για την έναρξη των Αγώνων. Οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από το Στάδιο δείχνουν ότι το θέαμα θα είναι μοναδικό. Στις 20:12 τα Κόκκινα Βέλη πέταξαν πάνω από το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.

Η «καρδιά» των Ολυμπιακών Αγώνων  χτύπησε στις 9 το βράδυ τοπική ώρα - 23.00 ώρα Ελλάδος σε μετάδοση από την κρατική τηλεόραση- και τα βλέμματα δισεκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο, είναι ήδη στραμμένα στην βρετανική πρωτεύουσα και στη φαντασμαγορική όπως προαναγγέλλουν οι Αγγλοι τελετή.


Οι ανησυχίες των διοργανωτών σχετικά με τα απούλητα εισιτήρια κάμπτονται και όλοι θεωρούν ότι το θέαμα θα είναι μοναδικό. Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτος θα μπει ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, για να ξεκινήσει η παρέλαση των αποστολών, όπως συμβαίνει πάντα, με την Ελλάδα, και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία.


Θα ακολουθήσουν ομιλίες, η επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία κατά παράδοση κάνει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της διοργανώτριας χώρας (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ), το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και η εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών.


Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ. «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder), όπως ονομάζεται η τελετή,  κόστισε 27 εκατ. λίρες και φιλοδοξεί να παρουσίασει τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, η τελετή θα ξεκινήσει με τον ήχο της μεγαλύτερης, αρμονικά συντονισμένης, καμπάνας στον κόσμο, που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου και το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα μετατραπεί σε μία τεράστια φάρμα που θα αφορά στη ζωή στο Βρετανικό Νησί από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.  Παιδιά θα τραγουδήσουν εκκλησιαστικούς ύμνους και από ένα τραγούδι για κάθε μέρος της Βρετανίας (Σκωτία, Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία), ενώ θα απαγγελθούν από ηθοποιούς αποσπάσματα από έργα του Σαίξπηρ.


«Επτασφράγιστο» μυστικό παραμένουν πολλά κομμάτια της τελετής με κυριότερο τον τρόπο που θα ανάψει ο βωμός του Σταδίου με την Ολυμπιακή Φλόγα. Ο Μπόιλ, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε η τελετή έναρξης του Λονδίνου να παρομοιαστεί με εκείνη των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ, το 2000.



















πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...