O Tαυρομάχος που συνειδητοποίησε την πράξη του

Αγαπητοί φίλοι, σας στέλνω μια ιστορική-για τη γνώμη μου-φωτογραφία.
Την δανείστηκα από την ιστοσελίδα του Serbian Animals Voice (SAV) και σας  τη μεταφράζω στα ελληνικά, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου να παραθέσω στα αυθεντικά αγγλικά και το σχόλιο του φωτογράφου που την αποθανάτισε..
.
O Tαυρομάχος που συνειδητοποίησε την πράξη του.
Αυτή η απίστευτη φωτογραφία καταγράφει το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Alvaro Munera. Κατάρρευσε έν μέσω μιας ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να εξοντώσει  αυτό το απίστευτα ευγενικό ζώο. Από τότε έγινε ένας φανατικός αντίπαλος της ταυρομαχίας.
(Το βλέμμα αυτού του ταύρου, για μένα, τα λέει όλα. Παρόλο που είναι βαρειά τραυματισμένος από τα βέλη, δεν επετέθηκε στον ταυρομάχο).
Από τον ταυρομάχο Μunera έχουμε την ακόλουθη ομολογία:



«Ξαφνικά κοίταξα τον ταύρο στα μάτια. Είχε μια αθωότητα εκείνη τη στιγμή στα μάτια του, όπως όλα τα ζώα, και με κοιτούσε εξεταστικά. Ένοιωσα να μου σκίζει τα σωθικά μια κραυγή που ζητούσε δικαιοσύνη. Κάτι σαν ικεσία στο εξομολογητήριο, με την ελπίδα ότι όταν κάποιος εξομολογείται, κάποιος άλλος θα συγχωρέσει.
Ένοιωσα σα να ήμουνα το χειρότερο απόβρασμα πάνω στα γη. Οι ταύροι είναι τα πιο ευαίσθητα ζώα που υπάρχουν. Κανένα άλλο είδος ζώου δεν δείχνει τόσο βαθύ πόνο όταν το χωρίζουν από τα μικρά του, και τελικά, δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ανοιχτά ότι τρέφω μια υπερτροφική αγάπη γι αυτά τα πλάσματα».
Ο Alero Munera είπε ακόμα: Ο Chiquilín, ένας άλλος μετανοημένος ταυρομάχος, ισχυρίστηκε ότι είδε ταύρους να κλαίνε. Σήμερα, λέει ότι δεν μπορεί να σκοτώσει ούτε μια μύγα. Βγάζω το καπέλλο μου σ΄αυτόν τον άνθρωπο! Είναι ένας αληθινός ήρωας που έμαθε να συμπεριφέρεται με λογική και σύνεση»! Thomas de Quincey.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...