Δεύτερο τεράστιο μπλακ-άουτ στην Ινδία

Τεράστιο μπλακ - άουτ πλήττει την Ινδία για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, έχοντας αφήσει χωρίς ηλεκτρισμό περισσότερα από 600 εκατομμύρια άτομα στην μισή και πλέον χώρα..

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλακ - άουτ παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις αρχές, κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας -ενώ την Δευτέρα είχε καταρρεύσει μόνο εκείνο της βόρειας Ινδίας.

Το μετρό του Δελχί σταμάτησε τελείως να λειτουργεί και το προσωπικό προσπαθεί να εκκενώσει τα τρένα. Το μπλακ - άουτ της Δευτέρας είχε προκαλέσει χάος στις μεταφορές σε ολόκληρη τη βόρεια Ινδία.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό γιατί κατέρρευσαν τα δίκτυα, όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι μερικά κρατίδια χρησιμοποίησαν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα απ' όσο τους επιτρέπεται.

Την Δευτέρα το βράδυ, η εταιρεία ηλεκτρισμού κατόρθωσε να επαναφέρει σε λειτουργία το δίκτυο του βορρά όμως στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης ξανακατέρρευσε. Την ίδια περίπου ώρα κατέρρευσε και το δίκτυο της ανατολικής Ινδίας.

«Τόσο το βόρειο όσο και το ανατολικό δίκτυο έχουν καταρρεύσει. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του δικτύου του βορρά Β. Κ. Αγκραουάλ.

Τα δυο δίκτυα εξυπηρετούν περισσότερο από τον μισό πληθυσμό του 1,2 δισ. της Ινδίας.

Το μπλακ - άουτ επηρεάζει μεγάλα τμήματα της χώρας μεταξύ των οποίων το Δελχί, το Πουντζάμπ, το Ρατζαστάν και το Ουτάρ Πραντές στον βορρά και τη Δυτική Βεγγάλη, το Μπιχάρ και την Ορίσα στην ανατολή. Αξιωματούχος στην Ορίσα δήλωσε ότι η βλάβη στο ανατολικό δίκτυο πυροδοτήθηκε από ένα λάθος και μπορεί να πάρει αρκετές ώρες για να αποκατασταθεί.

Η Ινδία έχει πρόβλημα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης τα οποία είναι απηρχαιωμένα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση που αυξήθηκε λόγω της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Η περαιτέρω αύξηση λόγω του ότι το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα ζεστό επειδή οι μουσώνες είναι αδύναμοι αποτέλεσε τη σταγόνα που τίναξε το σύστημα στον αέρα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, αν η Ινδία δεν πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, τα μπλακ - άουτ θα γίνουν συνηθισμένο φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...