ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΛΣΟΝ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΚΣ Οι υποκλοπές πλήττουν τον Κάμερον

Νέες δονήσεις προκαλεί στη βρετανική πολιτική σκηνή το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έπληξε σοβαρά το μιντιακό κολοσσό του Ρούπερτ Μέρντοχ και που απειλεί να καταφέρει ισχυρό ράπισμα στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
Η εισαγγελία απήγγειλε χθες κατηγορίες για συνωμοσία με στόχο την υποκλοπή ..
τηλεφωνικών συνομιλιών στον πρώην σύμβουλο επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Αντι Κούλσον και στην πρώην διευθύντρια της News of the World και «εκλεκτή» του Μέρντοχ, Ρεμπέκα Μπρουκς. Τα αδικήματα καταγράφηκαν την περίοδο 2000-2006, όταν και οι δύο εργάζονταν στη News of the World, την εφημερίδα που βρέθηκε στη δίνη του σκανδάλου και που ο Μέρντοχ έκλεισε πέρσι, ύστερα από 168 χρόνια λειτουργίας.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον των Κούλσον και Μπρους, καθώς και έξι ακόμα πρώην εργαζομένων στη News of the World για 19 αδικήματα που αφορούν την παράνομη κατοχή τηλεφωνικών συνομιλιών πολιτικών, ηθοποιών και αθλητών.
Η Μπρουκς πάντως δήλωσε αθώα, επισημαίνοντας ότι «ούτε διέταξα, ούτε καν γνώριζα για τηλεφωνικές υποκλοπές». Ανεξαρτήτως πάντως της έκβασης της υπόθεσης, το σκάνδαλο πλήττει ήδη τον Κάμερον, ο οποίος προσέλαβε τον Κούλσον για να αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Μπρουκς.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...