ΡΑΠΙΝΤ - ΠΑΟΚ 3-0 Δικέφαλος χωρίς φτερά!


Η έλλειψη του παίκτη-προσωπικότητα τύπου Σαλπιγγίδη, Λάζαρ και τα αμυντικά κενά στοίχισαν στον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στη Βιέννη με 3-0 από τη Ραπίντ, αποχαιρέτησε το Europa League και μετρά τις οικονομικές πληγές αυτού του αποκλεισμού.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» καλούταν στο «Χάναπι» να..
υπερασπιστεί το 2-1 του ματς της Τούμπας, όμως δεν τα κατάφερε. Γιατί; Διότι πολύ απλά του έλειπε το καθαρό μυαλό και η προσωπικότητα στην τελική προσπάθεια, αλλά και η ορθή αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0, να αποχαιρετήσει νωρίς-νωρίς την Ευρώπη και να υποστεί οικονομική καταστροφή, μιας και στην Τούμπα πόνταραν στα λεφτά του Europa League.
Με Γκαρσία και 4-4-2 ο ΠΑΟΚ
Με 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ στο «Χάναπι» της Βιέννης ο ΠΑΟΚ. Είναι ένα σύστημα που θέλει ο Γιώργος Δώνης για τον δικό του «δικέφαλο του Βορρά» και έτσι επέλεξε να παίξει μ' αυτό και στην αυστριακή πρωτεύουσα. Ετσι ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο και αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν και Ετο. Στο κέντρο χρησιμοποίησε τους Γκαρσία, Κάτσε ως αμυντικά χαφ, ενώ αριστερά έβαλε τον Ρομπέρ και δεξιά τον Γεωργιάδη με τους Αθανασιάδη και Γιάννου να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.
Ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες
Αναίμακτα ξεπέρασε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» ναι μεν δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να αντεπιτεθεί, ωστόσο δεν δέχθηκε και κάποια ιδιαίτερη πίεση από τη Ραπίντ. Οι Βιεννέζοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο, όμως στερούνταν κάποιας ουσιαστικής τελικής προσπάθειας με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα.
Το 0-0 παρέμενε και ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο 24' να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Ο «δικέφαλος» απείλησε σε σέντρα του Λίνο τους Αυστριακούς με τους Γιάννου και Αθανασιάδη να μην μπορούν να κάνουν την προβολή με αποτέλεσμα ο Ζονλάιτνερ με σωστή τοποθέτηση να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Οσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε στροφές και στο διάστημα 28-29' άγγιξε δυο φορές το γκολ με την προσπάθεια του Ρομπέρ και του Αθανασιάδη να μην έχουν ευτυχή κατάληξη, αφού στην πρώτη ο πορτιέρο της Ραπίντ, Κενιγκσχοφερ και στη δεύτερη ο Μπόιντ ήταν στο σημείο που έπρεπε για να αποσοβήσουν τα χειρότερα.
Γκολ και ευκαιρίες η Ραπίντ
Και εκεί που φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κοντά στο γκολ, ήρθε στο 31' ο Αλαρ στην πρώτη απειλητική επίσκεψη της Ραπίντ στην εστία της ομάδας του Δώνη να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο φορ των Βιεννέζων εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του «δικέφαλου» στη σέντρα του Μπούργκσταλερ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 υπέρ των οικοδεσποτών. Το σενάριο του πρώτου ματς επαναλαμβανόταν. Όπως στην Τούμπα έτσι και στη Βιέννη ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες και η Ραπίντ ήταν αυτή που έβρισκε πρώτη το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Ο ΠΑΟΚ σάστισε και η Ραπίντ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί για να φθάσει στο 2-0. Και είναι αλήθεια πως οι Αυστριακοί το άγγιξαν με τον Ζονλάιτνερ στο 41' και τον Αλαρ στις καθυστερήσεις από πλεονεκτική θέση να μην βρίσκουν στόχο. Ετσι το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
2-0 η Ραπίντ, φάσεις ο ΠΑΟΚ και 3-0 στο τέλος
Με την έναρξη της επανάληψης ο Δώνης έριξε στο ματς τους Λόρενς, Φωτάκη αντί των αρνητικών Ρομπέρ και Γιάννου, όμως η Ραπίντ ήταν αυτή που αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ. Οι Βιεννέζοι κατάφεραν στην πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στο β' ημίχρονο να πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Μπόιντ να εκμεταλλεύεται το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Αλαρ και με κεφαλιά να κάνει το 2-0.
Πλέον ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως το γκολ δεν του έδινε την πρόκριση, αλλά μόνο την ελπίδα με τον «δικέφαλο» να το αγγίζει τρεις φορές με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι. Στο 58' ο Αθανασιάδης, στο 61' ο Βιβιάν και στο 70' ο Κάτσε απείλησαν την εστία της Ραπίντ, όμως οι προσπάθειες τους δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων να παραμένει.
Ο ΠΑΟΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε… Η απουσία παικτών με προσωπικότητα όπως οι Λάζαρ και Σαλπιγγίδης σε συνδυασμό με την έλλειψη ετοιμότητας του Πάμπλο Γκαρσία που ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του δεν άφηναν πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.
Και από τη στιγμή που δεν ήρθε το 2-1, στις καθυστερήσεις ο Χόφμαν ήρθε σε κενή εστία με δεδομένο πως ο Γλύκος είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή στις καθυστερήσεις να διαμορφώσει το τελικό 3-0.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Κλοζ Γκόμεζ (Ισπανία)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 31' Αλαρ, 48' Μπόιντ, 90+' Χόφμαν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Μπούργκσταλερ – Κάτσε, Λόρενς
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΡΑΠΙΝΤ: Κενιγκσχόφερ, Ζονλέιτνερ, Κάτσερ, Γκέρσον, Χέικινεν (69' Πρέγκερ), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (84' Σράμερ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Κάτσε (70' Πέλκας), Ετο, Αθανασιάδης, Γιάννου (46' Λόρενς).
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Τέο
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...