Σαμαράς: Θα διορθωθούν οι περικοπές μόλις η οικονομία ανακάμψει

Για λιγότερες από τρεις ώρες στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς όπου εγκαινίασε σήμερα το πρωί την 77η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός έφτασε το πρωί στην πόλη και μετά τον αγιασμό, λίγο πριν από τις έντεκα, απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση, παρουσία περιορισμένου ακροατηρίου.
Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα υπάρξουν συναντήσεις με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση φορέων -ΔΕΘ, Helexpo και ΟΠΕ.
Κατά την είσοδό του ο Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ συναντήθηκε με μέλη της ομοσπονδίας παραπληγικών..
τα οποία του έδωσαν ένα φάκελο με τα αιτήματά τους, ζητώντας να μην καταργηθούν τα επιδόματά τους. «Θέλουμε να ζήσουμε, έχουμε δικαίωμα στη ζωή», είπε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ο Α. Σαμαράς του απάντησε «θα κάνω ο,τι μπορώ».
Ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του, δήλωσε ότι οι περικοπές που αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.

Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

«Φέτος είναι μία χρονιά διαφορετική, είμαστε στο πιό κρίσιμο σημείο», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.

Τόνισε, ακόμη, ότι η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.

«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης. Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», ανέφερε.
Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος, βήματα τα οποία, είπε, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.

Αναφέρθηκε και στις περικοπές, πολλές από τις οποίες είπε, ότι είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς».
Ωστόσο υποσχέθηκε πως «μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων».
Εν τω μεταξύ, εκατό περίπου άτομα, τα οποία κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν λίγο πριν από τις έντεκα να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Αύριο, Κυριακή, τη «σκυτάλη» παίρνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ με τίτλο «Μια κερδισμένη και όχι μια χαμένη γενιά», σε ακροατήριο νέων επιχειρηματιών, αγροτών και ερευνητών. Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των ΔΕΘ και Helexpo.

O πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, που θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη ως διαδηλωτής, θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, που θα περιλαμβάνει περιοδεία στα περίπτερα, ομιλία σε παραγωγικούς φορείς και συνέντευξη Τύπου.
Παρούσα στα σημερινά συλλαλητήρια θα είναι και η γ.γ. του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, η οποία το βράδυ θα μιλήσει στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, μέλη επαγγελματικών, πολιτικών, κοινωνικών και αθλητικών ομάδων θα διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης κατά της κυβερνητικής πολιτικής, για πρώτη φορά με άδειο και κλειστό το Βελλίδειο, παρουσία 3.500 αστυνομικών, που έχουν επιφορτιστεί με την τήρηση της τάξης σε ένα πρωτόγνωρο τοπίο, διαφορετικό από αυτό των προηγούμενων χρόνων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...