Λευκωσία:Δολοφονία του Γεν.Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, απέτρεψε η αστυνομία..

Δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρου Κληρίδη, απέτρεψε η αστυνομία η οποία ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβε τρείς υπόπτους στη Λευκωσία...

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Γιάννος Πετρίδης, από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας και οι τρείς ύποπτοι είναι Κύπριοι και συνελήφθησαν χθες βράδυ σε υπαίθριο χώρο, στην οδό Προδρόμου. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου. Είπε επίσης ότι τα κίνητρα των δραστών είναι αντικείμενο της διερεύνησης.
Οι τρείς ύποπτοι θα προσαχθούν το μεσημέρι ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης. Ο κ.Πετρίδης ανέφερε ότι έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.
Οι πληροφορίες για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, είχαν δοθεί εδώ και κάποιες ημέρες, αξιολογήθηκαν και στήθηκε ειδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ανευρέθη, μεταξύ άλλων τεκμηρίων, οπλισμός και συγκεκριμένα αντιαρματικός εκτοξευτής στην οδό Προδρόμου, στη Λευκωσία.
Η Αστυνομία χρησιμοποίησε ακολούθως παρόμοιου τύπου αντιαρματικό, προκειμένου να γίνει "ελεγχόμενη παράδοση" στην οδό Βυζαντίου στην Έγκωμη και να συλληφθεί πρόσωπο, το οποίο προσήλθε για να παραλάβει το συγκεκριμένο όπλο.
Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε γύρω στις 08:00 το βράδυ της Κυριακής.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, ένας από τους υπόπτους είναι πρώην Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης, Επυ, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεύτερος είναι κατάδικος ο οποίος εκτίει ποινή πολυτετούς φυλάκισης.
Για τη σύλληψή τους είχε στηθεί επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία απέκλεισε την περιοχή για μερικές ώρες. Στις έρευνες που έγιναν σε υποστατικά σε όλες τις επαρχίες του νησιού, εντοπίστηκε αντιαρματικό και άλλος οπλισμός. Βρέθηκαν, επίσης, δύο μηχανισμοί πυροδότησης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...