Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε πως αυτή την στιγμή η ομάδα δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τους μεγάλους συλλόγους

Για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συγκυρίες υποστηρίζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος, μιλώντας ρεαλιστικά, επεσήμανε πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα μεγάλους συλλόγους λόγω της οικονομικής και αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκεται..

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για
Την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: "Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό για δυο χρόνια. Είναι μια δύσκολη θέση, αλλά ο σύλλογος είναι μεγάλος. Μερικές φορές τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, ωστόσο είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να είμαι στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς οι χαρές δεν ήταν πάρα πολλές. Από τις 20 Νοεμβρίου του 2010 που είμαι εδώ μέχρι τώρα τα προβλήματα ήταν μεγάλα και από εδώ και στο εξής ο σύλλογος δεν θα είναι όπως ήταν στο παρελθόν γιατί τα πράγματα αλλάζουν, η Ελλάδα αλλάζει και η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι δύσκολο να πετύχω όσα θέλω, γιατί είμαι προπονητής που αγαπάει τις νίκες, αλλά παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάτα για το καλό της ομάδας, για να έρθουν νίκες και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους".
Την μέχρι τώρα φετινή πορεία: "Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τα προβλήματα που βιώνουμε από την αρχή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των δυσκολιών, υπήρξαν και καλές στιγμές όπως οι νίκες απέναντι στην Μάδεργουελ που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην Ευρώπη. Στους αγώνες με την Μάλαγα συνέβη το λογικό, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πιο ισχυρή, με μεγαλύτερο μπάτζετ, που παίζει σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Μετά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε. Υπήρξαν δυσκολίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης, καταστάσεις που είναι δύσκολο να κατανοηθούν και αυτό έθεσε σε αμφισβήτηση και την ομάδα και εμένα από πλευράς των φιλάθλων. Συνεχίσαμε όμως να ανασυντασσόμαστε και να κοιτάμε μπροστά. Τα προβλήματα συνεχίζονται με τραυματισμούς, παίκτες που δεν είναι έτοιμοι, αλλά χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη όλων για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε με σκοπό την νίκη".
Τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας: "Δεν σημαίνει όταν επιθυμείς κάτι πολύ αυτό συμβαίνει. Πρέπει να υπάρχουν οι συγκυρίες για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς. Πάντα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δυνατή ομάδα στις διεθνείς υποχρεώσεις του, αλλά δεν καταλάβαινα γιατί δεν μπορούσε πάντα να κερδίζει. Τα τελευταία 16 χρόνια κέρδισε δυο τίτλους, στην Ευρώπη, δε πέτυχε κάποια καλά αποτελέσματα. Τα πράγματα κατά την διάρκεια των ετών άλλαζαν, τώρα ο σύλλογος ζει αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στην χώρα αλλά και στην ιστορία της ομάδας. Στην καρδιά και το μυαλό των φιλάθλων έχουν παραμείνει οι ωραίες εικόνες του παρελθόντος, όμως και ο Τύπος έχει απαιτήσεις από έναν μεγάλο σύλλογο που ακόμη δεν έχει την δυνατότητα να αντιπαρατεθεί με άλλους μεγάλους συλλόγους αλλά κοιτάει προς τα εκεί. Αν ο σύλλογος μελλοντικά θέλει να είναι αντίστοιχα δυνατός με την ιστορία του και να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε δεδομένων των συνθηκών είναι να εγγυηθούμε την ζωή του συλλόγου με τους παίκτες που έχουμε, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να παίξουν καλύτερα και θα παίξουν καλύτερα. Να βρούμε συναισθηματικές και οικονομικές δυνάμεις για να δουλεύουμε περισσότερο και καλύτερα".πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...