Sony Xperia Tablet S

Το tablet S είναι το νέο Android tablet της Sony, μια συσκευή γρήγορη, κομψή και χρηστική με πολλές δυνατότητες.
Πρόκειται για ένα tablet που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα ως προς το design καθώς μοιάζει σε ένα φάκελο..

Αυτό σημαίνει ότι αναδιπλώνεται ελαφρά στο πίσω μέρος ενώ παραμένει εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ (570 γραμμάρια).
Στο εσωτερικό υπάρχει ένας γρήγορος τετραπύρηνος επεξεργαστής 1.3GHz με 1GB RAM που προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις.
Αυτό φαίνεται τόσο στην πλοήγηση όσο και στα βίντεο αλλά και τα παιχνίδια, η Sony έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τον επεξεργαστή καθώς ναι μεν είναι γρήγορος αλλά προσφέρει και ικανοποιητική αυτονομία στη μπαταρία.
Η μπαταρία είναι 6.000mAh και αποδίδει για 12 ώρες ενώ δεν αφαιρείται. Ωστόσο το πρόβλημα είναι με το φορτιστή που είναι ιδιαίτερος και δεν μπορείς να φορτίσεις τη συσκευή με οποιοδήποτε USB φορτιστή όπως τα άλλα Android gadgets.
Στο μπροστινό τμήμα δεσπόζει η οθόνη των 9.4 ιντσών με ανάλυση 800x1280. Δεν είναι η καλύτερη οθόνη που έχουμε δει αλλά είναι ιδανική για ταινίες, πλοήγηση και φωτογραφίες.

Το Sony Xperia Tablet S έχει μια σειρά από μοναδικές λειτουργίες που δεν συναντάμε σε άλλα tablet και το κάνουν πραγματικά ξεχωριστό.

Ένα παράδειγμα είναι ο ενσωματωμένος πομπός IR που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι όλες τις συσκευές που έχουν τηλεκοντρόλ.
Με δυο απλές κινήσεις μπορείς να περάσεις το τηλεκοντρόλ σου και να ελέγχεις την τηλεόρασή σου ή το στερεοφωνικό σου. Μετά θα αλλάζεις κανάλια και ήχο αλλά και θα μπαίνεις στις λειτουργίες της τηλεόρασης από το tablet.

Μια άλλη μοναδική λειτουργία του tablet S είναι ότι σου επιτρέπει να τρέχεις παράλληλα τις smart apps με άλλες εφαρμογές.

Οι smart apps περιλαμβάνουν τον browser, τις σημειώσεις, το κομπιουτεράκι, το τηλεκοντρόλ ή την ηχογράφηση σημειώσεων και μπορούν να είναι παράλληλα ανοιχτές στην ίδια οθόνη με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Στο κομμάτι της μουσικής το tablet S διακρίνεται καθώς αποτελεί ένα πλήρες walkman με πολλές λειτουργίες και επιλογές. Μπορείς να ρυθμίσεις τα μπάσα και τις άλλες παραμέτρους της μουσικής και να φέρεις τον ήχο στα μέτρα σου.
Μια άλλη επιλογή που σου δίνει το Sony Xperia Tablet S είναι να κλειδώσεις το λογαριασμό σου και να μην αφήνεις τρίτους να μπαίνουν.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα ειδικό προφίλ για την οικογένεια, τους γονείς ή τους επισκέπτες και να ορίσεις ποιες εφαρμογές θα βλέπουν εκείνοι.

Εξαιρετικά εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που το tablet χειρίζεται τις φωτογραφίες. Με ένα άγγιγμα της οθόνης, μπορείς να αυξάνεις ή να μειώνεις το μέγεθος των thumbs και να βλέπεις τις φωτογραφίες ακριβώς με τον τρόπο που σου αρέσει.

Η οθόνη του tablet S είναι 8MP και δεν έχει την ποιότητα που περιμένουμε από μια Sony συσκευή. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη flash αλλά και τις διαστάσεις της φωτογραφίας που δεν καταλαμβάνουν όλη την οθόνη. Αλλά ποιος βγάζει φωτογραφίες με το tablet του; Εξαιρετική είναι η μπροστινή κάμερα της συσκευής που είναι 1MP και είναι ιδανική για videochat.

Στη συσκευή υπάρχουν προεγκατεστημένες μια σειρά από εφαρμογές ενώ ακόμα περισσότερες υπάρχουν στο Google Play.

Το tablet έχει και χάρτες google maps αλλά και GPS, bluetooth αλλά δεν έχει ραδιόφωνο.

Τέλος υπάρχει μια αδιάβροχη λειτουργία της συσκευής που ωστόσο μάλλον αντιμετωπίζει προβλήματα και μέχρι η Sony να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, καλό είναι να μην το βρέξετε. Σε κάθε περίπτωση ποιος κάνει μπάνιο με το tablet του;
Το tablet S της Sony έχει μια σειρά από πλούσια χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τα Android tablets καθώς δεν κάνει μόνο όσα υπόσχεται το Android αλλά και πολλά περισσότερα.

Παρουσίαση: Σίμος Κοσμετάτος  Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...