Ανέκοψαν τον πλου του «Estelle» προς τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις

Επέμβαση στο πλοίο «Estelle-Ένα καράβι για τη Γάζα», πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) οι σραηλινές δυνάμεις, την ώρα που αυτό φέρεται να έπλεε σε διεθνή ύδατα, με στόχο να «σπάσει» τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια..


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία, ενώ ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή επιχείρηση στο πλοίο ήτνα ειρηνική. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι στρατιώτες κατέλαβαν το πλοίο και σημείωσε: «Δεν υπήρξε βία. Οι επιβάτες δεν προέβαλαν αντίσταση».

Μάλιστα, από την πλευρά του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις προς το πλοίο να στήσει την πορεία του προς τη Γάζα, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση και γι' αυτό έγινε η επέμβαση.

Από δω και πέρα, τα πράγματα θα ακολουθήσουν τη συνήθη διαδικασία. Το πλοίο μεταφέρεται στο λιμάνι της Ασντότ, όπου θα βρίσκεται και ο Έλληνας πρέσβης. Οι επιβάτες θα παραδοθούν στην αστυνομία και από κει στις αρμόδιες μεταναστευτικές αρχές, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Στο «Estelle» επιβαίνουν 30 άτομα, εκ των οποίων πέντε βουλευτές (από την Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας), με φορτίο δύο ελαιόδεντρα, 41 τόνους τσιμέντο,αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, 300 μπάλες ποδοσφαίρου, μουσικά όργανα και θεατρικό εξοπλισμό.

Συνταξιδιώτες προς τον τελικό προορισμό, το λιμάνι της αποκλεισμένης από τη θάλασσα εδώ και 40 χρόνια Γάζας, και μέλη των κοινοβουλίων της Σουηδίας, Νορβηγίας, Ισπανίας, Ιταλίας, αλλά και πολίτες από την Ιταλία, τη Φινλανδία, τον Καναδά, καθώς και από το Ισραήλ.


Israel asalta la III Flotilla y traslada sus ocupantes al puerto de Ashdod


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...