ΗΠΑ: Aεροπορική επιδρομή σκοτώνει 15 στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν..

Αεροπορική επιδρομή από τις αμερικανικές δυνάμεις στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν στην επαρχία Paktika  έχει σκοτώσει τουλάχιστον 15 ανθρώπους μαχητές και πολίτες
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους ασφαλείας, η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του αργού Paktika επαρχία την Πέμπτη..

Καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ η στρατιωτική συμμαχία  επιβεβαίωσε την επιδρομή και τους θανάτους. Η αμερικανική ηγεσία στρατιωτική συμμαχία, δήλωσε ότι μαχητές σκοτώθηκαν στην επιδρομή, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.
ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι  μαχητές ήταν στο στόχο, αλλά και ντόπιοι  πολίτες υπήρξαν τα κύρια θύματα των επιθέσεων.
Πολλοί άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορα μέρη του Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες, με τους Αφγανούς όλο και περισσότερο να δείχνουν την οργή τους  γιατί τα περισσότερα θύματα τών θανατηφόρων επιθέσεων ειναι πολίτες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Με επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν που απομακρύνθηκαν από την εξουσία, αλλά χρόνια στην εισβολή, η ανασφάλεια εξακολουθεί να αυξάνεται σε όλη τη χώρα, παρά την παρουσία χιλιάδων ξένων στρατευμάτων στον κουρασμένο-έθνος.
Η αμερικανική ηγεσία πόλεμο στο Αφγανιστάν, η οποία προκάλεσε ρεκόρ απωλειών αμάχων και στρατιωτών, έχει γίνει η μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση στην αμερικανική ιστορία.
Η κλιμάκωση ανθρώπινο κόστος του πολέμου βάζει  μεγάλη πίεση σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...