Επανεξελέγη ο Πρόεδρος Ομπάμα

Τα τελευταία αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δείχνουν τον Πρόεδρο Ομπάμα να υπερισχύει του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνι.  Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής ο κ. Ομπάμα κερδίζει 275 εκλεκτορικές ψήφους, αριθμός που του εξασφαλίζει άλλη μια θητεία στο Λευκό Οίκο, έναντι 203 εκλεκτορικών ψήφων, που παίρνει ο αντίπαλος του ο κ. Ρόμνι..


Ο κ. Ομπάμα κέρδισε 20 πολιτείες και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων και των καίριας σημασίας πολιτειών: Οχάιο, Αϊόβα, Νιού Χάμσιρ Πενσυλβάνια, Κολοράντο και Μίσιγκαν.  Ο κ. Ρόμνι κέρδισε 23 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων και τις καίριας σημασίας Βόρεια Καρολίνα και Ιντιάνα.  Ακόμη δεν έχει δοθεί τελικό αποτέλεσμα για τις πολιτείες Φλόριντα και Βιρτζίνια, όπου οι δύο υποψήφιοι παραμένουν σχεδόν ισόπαλοι.

Τεράστιες ήταν την Τρίτη οι ουρές των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα, εδώ στις ΗΠΑ, ενώ υπήρχαν αναφορές για μικροπροβλήματα σε ορισμένες περιοχές. Οι δύο υποψήφιοι έχουν προσλάβει εκατοντάδες δικηγόρους οι οποίοι παρακολουθούν εάν η εκλογική διαδικασία σε κάθε περιοχή γίνεται με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διαθέσει περίπου 800 παρατηρητές, σε εκλογικά κέντρα σε 23 πολιτείες προκειμένου να καταγράψουν οποιαδήποτε καταγγελία για ενδεχόμενη απάτη.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...