Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να μην αγαπά τα ζυμαρικά. Και η αλήθεια είναι
ότι μαγειρεύονται πολύ εύκολα και συνήθως στον ίδιο χρόνο που
χρειάζεται και το αγόρι του delivery μέχρι να σου φέρει στο σπίτι φαγητό
σε πακέτο..
Η σημερινή συνταγή τουλάχιστον τόσο χρόνο χρειάζεται και
συνδυάζει τα ζυμαρικά με ένα λαχανικό εποχής, με την καπνιστή γεύση του
αγαπημένου αλλαντικού, ένα υπέροχο ελληνικό τυρί και ξυνόγαλα ως
εναλλακτική της κρέμας γάλακτος, για ένα πιάτο με λιγότερα λιπαρά.
Σπαγγέτι με μπρόκολο, μπέικον, ξυνόγαλα και γραβιέρα Αμφιλοχίας
EYKOΛΟ
Σε 40 λεπτά
Υλικά για 4-5 άτομα:
1 πακέτο σπαγγέτι
150γρ. μπέικον ή πανσέτα καπνιστή σε κυβάκια
400γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 φλιτζάνι ξυνόγαλα ή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί της επιλογής σας
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Παράλληλα βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε
αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, τα
στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε πολύ παγωμένο νερό (με παγάκια). Τα
ξαναστραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κυβάκια
του μπέικον και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τα
μπουκετάκια του μπρόκολου και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε την το ξυνόγαλα
ανακατεμένο με την περισσότερη κεφαλογραβιέρα. Δίνετε μια δυο βράσεις
ακόμα στη σάλτσα και ύστερα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο
τηγάνι με τη σάλτσα. Το δουλεύετε για λίγο και μοιράζετε το σπαγγέτι σε
πιάτα.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ
πηγη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου