Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές στην Αυστραλία

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι γενικές εκλογές στην Αυστραλία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Julia Gillard,
η οποία τόνισε σε δηλώσεις της πως θα ζητήσει από τον γενικό κυβερνήτη, Quentin Bryce, να προχωρήσει στη διάλυση του Κοινοβουλίου στις 12 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής της στο Κέντρο Τύπου της πρωτεύουσας, Καμπέρα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η απόφαση της να... πρωτοτυπήσει και να θέσει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο οκτώ μηνών συνδέεται άμεσα με την επιθυμία της κυβέρνησης συνεργασίας να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να ρυθμίσουν το πρόγραμμα τους, έτσι ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση. Η τελευταία πιθανή ημερομηνία των εκλογών ήταν η 30η Νοεμβρίου του 2013

«Πρόκειται για μια απόφαση που δίνει σχήμα και τάξη στη χρονιά, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ήρεμη και χωρίς εντάσεις εκλογική διαδικασία», σχολίασε, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά της κατά του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Tony Abbott, για δημιουργία εντυπώσεων την ώρα που εκείνη και το επιτελείο της εστιάζονται στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν τις εκλογές. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, με την παράλληλη αύξηση της φορολογίας σε υψηλόμισθους και μεγάλες επιχειρήσεις.

H Julia Gillard ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία στηρίζεται στη δύναμη των ανεξάρτητων βουλευτών και των Πράσινων, προκειμένου να παραμένει στην εξουσία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη για λογαριασμό της εφημερίδας «Financial Review», το κυβερνών Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να χάνει μέχρι και 18 «οριακές» έδρες στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...