Σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου από το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια

Συγκλονίζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του αθλήματος που έφερε στο φως έρευνα της Europol. Σύμφωνα με την υπηρεσία πρόκειται για διεθνές και ευρύ κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η έρευνα αφορά συγκεκριμένα σε περίπου 680 ύποπτους αγώνες, μεταξύ των οποίων προκριματικά του Μουντιάλ και του Euro και παιχνίδια του Champions League. Οι ύποπτοι αγώνες που απέφεραν κέρδη εκατομμυρίων αφορούν την περίοδο 2008-2011.


«Υποπτευόμασταν πάντα ότι το οργανωμένο έγκλημα προσπαθεί να χειραγωγήσει το ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτές είναι οι πρώτες αποδείξεις που έχουμε για το πόσο ευρύ είναι το κύκλωμα και ανησυχώ για το τί μπορεί να σημαίνει αυτό για το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής της Europol, Ρόμπιν Γουέινραιτ.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα διεθνές δίκτυο δωροδωκιών ξεκινούσε από τη Σιγκαπούρη και άπλωνε τα πλοκάμια του μαύρου χρήματος που λάμβαναν παίκτες, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου σε 15 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από το σύνολο των ύποπτων αγώνων, οι 380 φαίνεται ότι στήθηκαν στην Ευρώπη, και οι υπόλοιποι 300 σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική.

Ονόματα εμπλεκομένων ποδοσφαιριστών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

ΔΕΙΤΕ VIDEO EΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...