Κλοπή αμύθητης αξίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ληστές ντυμένοι αστυνομικοί και οπλισμένοι με αυτόματα όπλα έκλεψαν 120 πακέτα με διαμάντια, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων
από τον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου των Βρυξελλών, σε ένα από τα μεγαλύτερης έκτασης περιστατικά που έχει δει η σχετική βιομηχανία.

Δύο οχήματα που μετέφεραν οκτώ άνδρες πλησίασαν ένα βαν το οποίο ανήκε στην εταιρεία security Brinks, που μόλις είχε τελειώσει το φόρτωμα των διαμαντιών σε ένα ελβετικό αεροσκάφος το βράδυ της Δευτέρας. Οι άνδρες, που φορούσαν αστυνομικές στολές και έφεραν αυτόματα όπλα, άρπαξαν τα διαμάντια και διέφυγαν χωρίς να ρίξουν ούτε μία βολή, εντός διαστήματος πέντε λεπτών.

Η αστυνομία βρήκε ένα καμμένο όχημα κοντά στο αεροδρόμιο αργότερα. Όπως αναφέρθηκε, οι δράστες άνοιξαν τρύπα στην περίφραξη του αεροδρομίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το βελγικό κανάλι VRT, η αξία τους υπολογίζεται σε 467 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο εκπρόσωπος του Κέντρου Διαμαντιών Αντβέρπης εκτιμά την αξία τους σε 50 εκατομμύρια δολάρια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...