Παπούλιας: Στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι φίλοι - Ολάντ: Πραγματικά φτάσατε στα όριά σας

«Σας υποδεχόμαστε εγκάρδια με ειλικρινή αισθήματα φιλίας σε έναν αληθινό φίλο του ελληνικού λαού». Με την προσφώνηση αυτή υποδέχτηκε το Φρανσουα Ολάντ ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που πρόσθεσε: «Σταθήκατε δίπλα μας αυτή τη δύσκολη περίοδο και όπως λεέι ο ελληνικός λαός,
στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι. Είπατε κάτι που είναι πραγματικότητα ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα και σας διαβεβαιώνω ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές. Είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να πιέζουμε αυτό το λαό να δώσει περισσότερα».
«Γι αυτό νομίζω οτι η παρουσία σας σήμερα είναι μια ανάσα στην προσπάθεια να βγούμε από την κρίση και να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και την ανεργία των νέων που έχει φτάσει στο 60%», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αφού ευχαρίστησε πολύ για την υποδοχή τόνισε οτι έχει έρθει σαν φίλος της Ελλαδας και επ' ουδενί λόγω δεν ζητά επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό που έχει κάνει αρκετές.
«Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τι γίνεται στην Ελλάδα» είπε ο κ. Ολάντ αναγνωρίζοντας ότι «έχετε φτάσει πραγματικά στα όρια». Κια πρόσθεσε: «Όλες αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν γίνει άδικα. Όλες οι θυσίες αυτές έδειξαν οτι η Ελλάδα μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις κάτι που επέτρεψε στην Ευρώπη και τη Γαλλία να δείξει αλληλεγγύη. Νομίζω ότι ήταν καλύτερο που έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Καλύτερα για την Ελλάδα. Η επιστροφή στη δραχμή θα ηταν καταστροφική. Αυτό είναι παρελθόν. Διότι αν είχε βγει θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Το μήνυμα είναι ότι τελειωσε αυτή η κρίση της ευρωζώνης. Η απειλή στην Ευρώπη είναι η πολιτική κρίση».
«Η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα», επανέλαβε ο κ. Ολάντ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας.





 PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...