Με στόχο την στήριξη και τις επενδύσεις

Την στήριξη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την οικονομική κρίση θα εκφράσει ο Γάλλος Πρόεδρος στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην χώρα μας.


Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι με την επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας. Τέσσερις μήνες μετά την επίσκεψη της Α. Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαρά θα υποδεχθεί έναν ακόμα κορυφαίο ευρωπαίο ηγέτη με τον οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και το θέμα των επενδύσεων.

Δημοσιεύματα Γαλλικών εφημερίδων σημείωναν «Στόχος του (Φ. Ολάντ) είναι να κομίσει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης, αλλά επίσης να βρει οικονομικές συνεργασίες». Επισημαίνει μάλιστα ότι το «Παρίσι που συμμετέχει ενεργά στην task force επιθυμεί να συνδράμει την Ελλάδα στο να αποκτήσει μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, έχει προσφέρει τις ειδικές του γνώσεις για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως ο δημοσιονομικός, ο δικαστικός και η δημόσια υγεία.»

Οι τρεις πολιτικοί ηγέτες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με έναν ευρωπαίο ηγέτη κάτι που δεν είχε συμβεί με την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ.

Η περίπτωση του Φ. Ολάντ είναι τελείως διαφορετική καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος από την πρώτη στιγμή στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε διαφωνήσει ανοικτά με την Γερμανίδα Καγκελάριο για το ελληνικό πρόβλημα.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, την οποία διοργανώνει ο ΣΕΒ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας μεταξύ του ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ολάντ

Στις 11:30 αύριο το πρωί φθάνει στην χώρα μας ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 15:00 ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 15:35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Γαλλική Πρεσβεία.

Στις 16:00, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο κ.Ολάντ θα αναχωρήσει από την Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...