Με ελικόπτερο προσπάθησε να αποδράσει ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός

Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων μετά από κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο! Οι φρουροί των φυλακών πυροβόλησαν, οι σφαίρες βρήκαν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει ανώμαλα στο προαύλιο των φυλακών.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες, όμως η επιχείρηση της Αστυνομίας και του υπευθύνων των φυλακών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 16 και 45 ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και τρεις Αλβανοί προσέγγισαν το προαύλιο των φυλακών Τρικάλων, κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός.

Οι φύλακες από δυο σκοπιές ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν αυτοί πυροβόλησαν και οι φύλακες υποχρεώθηκαν να ανταποδώσουν τα πυρά με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να καθηλωθεί. Οι τέσσερις επιβαίνοντες έχουν συλληφθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που ξυπνάει μνήμες από τις δυο πετυχημένες αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.
πηγη

Περίμεναν το ελικόπτερο στις φυλακές Τρικάλων

 Γνώριζαν από τα Χριστούγεννα ότι ο  Βλαστός σχεδιάζει απόδραση με ελικόπτερο και στις φυλακές Τρικάλων είχαν παρθεί επιπλέον μέτρα και συγκεκριμένα επιπλέον συρματοπλέγματα πάνω από το προαύλιο. Αυτή την αποκάλυψη κάνει  στο protothema.gr πηγή του υπουργείου, μετά την κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο! Αξίζει να τονισθεί ότι μέσα σ΄ ένα από τα στικάκια που βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο.

Με βαρύ οπλισμό η απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές
Βαρύ οπλισμό – καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, έφεραν οι πέντε συνολικά επιβαίνοντες του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ανεπιτυχώς, το απόγευμα της Κυριακής (17:00) από τις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός. Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος και όλοι εκτός από τον βαρύτατο οπλισμό που έφεραν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.

Ωστόσο, κατά το υπουργείο «οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο».

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Π. Βλαστός. Όλοι οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης «συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους».

Για την απόπειρα απόδρασης είναι σε εξέλιξη έρευνα, την οποία εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας.




 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...