ΟΛΕΣ ΟΙ EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ PLANET STARS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ NET..ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



       EIΔΗΣΕΙΣ


       AΘΛΗΤΙΚΑ
 
....

Ποσοστό ρεκόρ για τον 7ο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, έλαβε ποσοστό 57.48%, ενώ ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς 42.52%. Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο συνεχάρησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Η συνεργασία με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, θα αποτελέσει ξανά κορυφαία πολιτική προτεραιότητα, τόνισε ο νέος πρόεδρος και ανακοίνωσε ότι από τις πρώτες ενέργειες του θα είναι η υποβολή αιτήματος ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.
Σαράντα πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Ισπανία στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν ύστερα από διαδήλωση χθες Σάββατο στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρόμενοι κατά των περικοπών στις δαπάνες και των πληροφοριών για κυβερνητική διαφθορά.
Τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ανέδειξαν οι κάλπες νικητή του δεύτερου γύρου των εκλογών και έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα επίσημα παγκύπρια αποτελέσματα, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 57,48% έναντι του 42,52% που εξασφαλίζει ο επικεφαλής του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς. Η αποχή ανήλθε στο 18,42%. Ο κ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του και τον συνεχάρη…
Τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που «με τη μαζική συμμετοχή τους έδειξαν ότι η παράταξη είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες» ευχαρίστησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκλογή των 2.500 συνέδρων για το συντακτικό συνέδριο του κόμματος.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που μίλησε σε εκδήλωση με αντικείμενο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και την ΑΟΖ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του.

Συνελεύσεις στα αγροτικά μπλόκα εν αναμονή των επαφών της Δευτέρας

 

Σε συνελεύσεις τους σήμερα και αύριο αγρότες από 22 μπλόκα που ανήκουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο αποφασίζουν την αναστολή ή μη των κινητοποιήσεών τους, ενώ οι αγρότες από 34 μπλόκα με επικεφαλής αυτό της Νίκαιας στη Λάρισα και του Λευκώνα στις Σέρρες, τηρούν στάση αναμονής, ενόψει της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, τη Δευτέρα, στην Αθήνα.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών μεταφέρουν σήμερα στα μπλόκα τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Πάντως, έχουν ήδη εκφράσει την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις, καθώς έλαβαν κυβερνητικές δεσμεύσεις για σημαντικά ζητήματα και κυρίως για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρούν στην άμεση σύσταση επιτροπής υπηρεσιακών παραγόντων που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα βλέμματα στρέφονται όμως και στη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης από τέσσερα υπουργεία -Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας- και αντιπροσωπείας των αγροτών.


Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στη κορυφή της βαθμολογίας μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα καθώς οι πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες.
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 22:19 | SUPER LEAGUE


Μπορεί να κέρδισε σχετικά εύκολα ο Ολυμπιακός τον Άρη με 2-1 στο «Καραϊσκάκη» για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ωστόσο και σε αυτό το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» αποδοκιμάστηκαν από…
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 21:45 | SUPER LEAGUE


Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πλατανιάς που νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στα Χανιά, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Κρήτης προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό…
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 19:50 | SUPER LEAGUE


Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος «καθάρισε» τον Πανθρακικό με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς…
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 19:29 | SUPER LEAGUE


Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Φραγκουλάκης που είχε περάσει αλλαγή στο (79') «λύτρωσε» τον Αστέρα Τρίπολης πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό (1-0) για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος…
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 19:18 | SUPER LEAGUE


Τρεις φορές οι παίχτες του Ατρόμητου είδαν τη μπάλα να χτυπάει στα δοκάρια και να απομακρύνεται με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα να φύγει με τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας (0-0) από το Περιστέρι,…
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 18:32 | SUPER LEAGUE

Στον εισαγγελέα υπάλληλοι του Λογιστηρίου του Κράτους για συντάξεις-μαϊμού 

 

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν έξι άτομα, πέντε γυναίκες - οι τέσσερις εξ αυτών πρώην υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - και ένας άνδρας, μέλη δύο κυκλωμάτων που υπεξαίρεσαν πάνω από 600.000 ευρώ, μέσω πλασματικών συντάξεων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, απάτη και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Πρόκειται για υπόθεση με συντάξεις -«μαϊμου» και ειδικότερα την είσπραξη συντάξεων θανόντων ή άλλων που είχαν ανασταλεί, η οποία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες.

Ο λόγος για μια 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, μία 54χρονη, μία 46χρονη που βρισκόταν σε αργία και ο 51χρονος σύζυγός της, καθώς και μία 42χρονη συνεργός τους.

Δρούσαν ως δύο ξεχωριστές ομάδες (η μία από το 2004 και η άλλη από το 2011) με πανομοιότυπο τρόπο: οι γυναίκες υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, χρησιμοποιώντας κωδικούς δικούς τους η συναδέλφων τους, έδιναν εντολές για καταβολές συντάξεων θανόντων, ή ζώντων που για κάποιους λόγους είχαν ανασταλεί, σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς τους ή των συνεργών τους, ενώ παράλληλα άλλαζαν τις διευθύνσεις των θανόντων ή των πρώην συνταξιούχων, για να μην λάβουν κάποια επιστολή ή άλλο έγγραφο οι συγγενείς τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 59χρονης συνταξιούχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λευκός φάκελος, που περιείχε 14 φωτοτυπίες καταστάσεων σχετικά με καταβολές ποσών σε θανόντες συνταξιούχους και δύο καρτέλες θανόντων συνταξιούχων.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 - 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σχετική είδηση: Τρεις πρώην υπάλληλοι του ΓΛΚ σε κύκλωμα υπεξαίρεσης

 

Αλ. Τσίπρας: Πολιτικός στόχος η κατάργηση του μνημονίου 

Αλέξης Τσίπρας Αλέξης Τσίπρας [ΑΜΠΕ]
Την κατάργηση του μνημονίου θέτει ως πολιτικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας, και κάνει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις, την οικονομία και την ΑΟΖ, σε συνέντευξή του στη Real News.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ως πράξη εθνικής μειοδοσίας τον συμψηφισμό πιθανών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ με το χρέος.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει ό,τι χρειάζεται να είναι δημόσιο για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας, τονίζοντας: «Το πολιτικό κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα ξεπέρασε κάθε όριο διαπλοκής, τόσο στην περίοδο της ανάπτυξης όσο και στην περίοδο των μνημονίων. Αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή, καλά θα κάνουν να μην κοιμούνται ήσυχοι».

Παράλληλα, δηλώνει ότι για μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα η στήριξη των μισθών και των κοινωνικά ασθενέστερων, ανέργων, συνταξιούχων, χαμηλόμισθων και μικρών επιχειρήσεων: «Το άμεσο θα είναι η κατάργηση των νόμων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και κάνουν εύκολες τις απολύσεις. Αυτό θα είναι μία στήριξη στους μισθούς που πέφτουν κατακόρυφα».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε όσους, όπως υποστηρίζει, επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη και υποστήριξαν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τη δέσμευση για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι όσο θα υποχωρεί η οικονομία, τόσο πιο δύσκολη θα είναι ανόρθωσή της.

ΔΗΜΑΡ: Δέσμευση της κυβέρνησης συνευθύνης η ρύθμιση των δανείων 

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης [Φωτό αρχείου - ΑΜΠΕ]
Η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέτρο της κυβέρνησης συνευθύνης, η οποία δεσμεύθηκε για τη ρύθμιση αυτών των δανείων, εκτιμά η ΔΗΜΑΡ.


Το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών παρουσών εισοδημάτων των νοικοκυριών, ενώ για τους ανέργους πρέπει να υπάρξει περίοδος χάριτος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, με την εκτίμηση πως περικοπή των δανείων πρέπει να γίνει με τον ορισμό ενός ορίου κέρδους πάνω από το αρχικό δάνειο και με τον συνυπολογισμό του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών (πρώτη με προσωπική η οικογενειακή διαβίωση) έως το 2016 πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη, στόχος πρέπει να είναι μια βιώσιμη διαδικασία αποπληρωμής ώστε τα νοικοκυριά να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες, οι τράπεζες να ξεφύγουν από τον κίνδυνο των κόκκινων δανείων και η οικονομία να ενισχυθεί μέσω της αύξησης της κατανάλωσης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις επιβαρύνσεις των τραπεζικών δανείων.

Αναφορικά με την έκθεση της Κομισιόν, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει πως "δείχνει την απειλή της συνέχισης της ύφεσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα και τη ζωή των πολιτών".

"Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία πρέπει να συνδυαστεί με την τροποποίηση μέτρων που αποδείχθηκε ότι δεν δουλεύουν όπως η υπερφορολόγηση. Είναι ταυτόχρονα αναγκαία η ευρωπαϊκή ενίσχυση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού κύματος με κινητοποίηση όλων των εσωτερικών δυνάμεων και τη μόχλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: "Η διεκδίκηση της εξαίρεσης από το δημόσιο χρέος των κεφαλαίων που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή διαβούλευση ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της".

Ε. Βενιζέλος: Καθαρή ιδεολογική ταυτότητα - Συσπείρωση Κεντροαριστεράς

 

Ευάγγελος Βενιζέλος Ευάγγελος Βενιζέλος [Φωτό αρχείου - ΑΜΠΕ]
Την πρόθεσή του να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ «καθαρή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς και ως ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και εθνικά υπεύθυνο» εκφράζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», λίγες ημέρες πριν από το 9ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλύει το δικό του πρόγραμμα κατά της ανεργίας και για στήριξη της απασχόλησης, δηλώνοντας ότι πρέπει να καλύψει τουλάχιστον 700.000 εργαζόμενους και ανέργους, μέσα από προγράμματα τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικής οικονομίας, αξιοποιώντας κονδύλια από το ΕΣΠΑ: «Αυτό πρέπει να καταστεί σαφής προτεραιότητα της κυβέρνησης και της χώρας, και πρέπει να μας υποστηρίξουν οι εταίροι μας χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις».

Παράλληλα, σημειώνει: «Μας ενδιαφέρει η κοινωνική και εκλογική βάση που επέλεξε συγκυριακά να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η κριτική μας για τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μια κοινωνική βάση η οποία ψάχνει τον προσανατολισμό της μετά το σοκ που υπέστη λόγω κρίσης η ελληνική κοινωνία».

Αύριο Κυριακή, τα μέλη του κόμματος ψηφίζουν την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη 2.500 συνέδρων. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους και, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, αναμένεται να ψηφίσουν 40-45.000 πολίτες.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε νυχτερινά κέντρα «στριπ σόου» - 25 συλλήψεις 

 

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε νυχτερινά κέντρα «στριπ σόου» - 25 συλλήψεις [ΑΜΠΕ]
Εξόρμηση για ελέγχους σε καταστήματα «στριπ σόου» στην Αττική άρχισε η Αστυνομία, που αποσκοπεί, όπως διευκρινίζεται από την ΓΑΔΑ, μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από την υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, σε νυχτερινά κέντρα «στριπ σόου», στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Από τους 25 συλληφθέντες 14 είναι άντρες (12 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) και 11 αλλοδαπές γυναίκες.

Πέρα από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής άλλα 145 άτομα, εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα κέντρα. Σε βάρος πέντε εξ αυτών βεβαιώθηκαν παραβάσεις, γιατί δεν κατείχαν την προβλεπόμενη αδείας εργασίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαπές χορεύτριες επιδίδονταν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Για τις περιπτώσεις αυτές βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις και θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης των γυναικών, καθώς στερούνταν βιβλιαρίου υγείας για εκδιδόμενα πρόσωπα και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ και πλήθος καρτών διαφόρων χρωματισμών και λογοτύπων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν αντί χρημάτων στις συναλλαγές των πελατών με τις χορεύτριες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστού

Γουατεμάλα: Οι αρχές ερευνούν πιθανότητα ο «Ελ Τσάπο» να είναι νεκρός

 

Οι αρχές της Γουατεμάλας διέταξαν σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο κακοποιός «Ελ Τσάπο», ο παντοδύναμος Χοακίν Γκουσμάν, αρχηγός του μεξικάνικου καρτέλ των ναρκωτικών της Σιναλόα, βρήκε όντως τον θάνατο σε ένοπλη αναμέτρησή του στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαουρίτσιο Λόπες.
Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν είναι ο πλέον καταζητούμενος έμπορος ναρκωτικών στο Μεξικό--ο οποίος πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε ως «υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος» από τις αρχές του Σικάγου στις ΗΠΑ, έναν τίτλο που είχε αποδοθεί μόνον στον διαβόητο Αλ Καπόνε, που είχε αιματοκυλήσει την πόλη στη δεκαετία του '30.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε την επιβεβαίωση μίας ένοπλης αναμέτρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μπορεί να πρόκειται για τον 'Ελ Τσάπο'», δήλωσε ο ίδιος υπουργός. Όπως πρόσθεσε ο Λόπες, η πληροφορία τούτη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί «100%».

Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποιοι ενεπλάκησαν στην αναμέτρηση, ούτε εάν υπήρξαν κι άλλοι νεκροί, όμως τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η σύγκρουση σημειώθηκε σε παραμεθόριο κοινότητα στην διοικητική περιφέρεια του Πετέν, που γειτνιάζει με το Μεξικό, 500 χλμ. από την πρωτεύουσα Πόλη της Γουατεμάλας και υπήρξαν δύο νεκροί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην κοινότητα Σαν Βαλεντίν ανακαλύφθηκαν απανθρακωμένα αυτοκίνητα και όπλα.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως οι ερευνητές των αρχών συγκεντρώνουν φωτογραφίες κι ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν τους νεκρούς με τη βοήθεια των μεξικανικών αρχών. Πηγές του μεξικανικού στρατού αναφέρουν πως ειδικοί από τη χώρα έχουν μεταβεί στη Γουατεμάλα ώστε να συνδράμουν στην αναγνώριση των σορών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο υποστήριξε πως δεν έχει ακόμη λάβει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Γκουσμάν, αλλά «ευελπιστεί σύντομα να έχει ενημέρωση» για το θέμα αυτό.

Οι φήμες για τον θάνατο του πανίσχυρου εμπόρου ναρκωτικών συνέπεσαν με την χθεσινή επίσκεψη του νέου αρχηγού του αμερικανικού Νοτίου Επιτελείου Δυνάμεων στρατηγό Τζον Κέλι, ο οποίος αφίχθη ώστε να συνεξετάσει με τον πρόεδρο Ότο Πέρες θέματα ασφαλείας, στα οποία εμπίπτει και η μάχη κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. 

Αίγυπτος: Μεγάλη διαδήλωση κατά του προέδρου Μόρσι στο Πορτ Σάιντ 

 

Αίγυπτος: Μεγάλη διαδήλωση κατά του προέδρου Μόρσι στο Πορτ Σάιντ Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ, AHMED YOUSSEF
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Πορτ Σάιντ, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ η απεργία που έχει κηρυχθεί στην πόλη συνεχίζεται για έκτη ημέρα.

Μεγάλη διαδήλωση στο Πορτ Σάιντ

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, από το οποίο προέρχεται. Κατήγγειλαν επίσης το υπουργείο Εσωτερικών ως υπεύθυνο για το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων σε συγκρούσεις με την αστυνομία τον περασμένο μήνα.

Τα περισσότερα εργοστάσια και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά όλη την εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα των συγκρούσεων που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ντόπιων φιλάθλων οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε βίαιες, πολύνεκρες συγκρούσεις μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, πέρσι.

Ο πρόεδρος Μόρσι, ο οποίος κάλεσε το στρατό για να επιβάλει την τάξη και κήρυξε το Πορτ Σάιντ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις ταραχές του Ιανουαρίου, υποσχέθηκε την Τρίτη ότι θα επενδυθούν στην πόλη 400 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 44,4 εκατομμύρια ευρώ) και ότι θα προωθήσει νομοσχέδιο με το οποίο θα δημιουργηθεί μια ελεύθερη ζώνη στην περιοχή.

Οι κάτοικοι του Πορτ Σάιντ και άλλων πόλεων κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ υποστηρίζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ότι το Κάιρο τους έχει βάλει στο περιθώριο.


Πρώτη εντός έδρας νίκη μετά από 3 μήνες για τον ΠΑΟ!
Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Τοτσέ που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε με…
Μέσα σε εννιά λεπτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες…

Με μισή ντουζίνα γκολ «φιλοδώρησε» τη Βέρντερ Βρέμης η Μπάγερν στο Μόναχο και έκανε ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο φτάνοντας στους 50 βαθμούς στη Μπουντεσλίγκα. Από την άμυνα των φιλοξενούμενων που διασύρθηκαν…


Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Τοτσέ που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε με 3-1 στο ΟΑΚΑ του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και πλησίασε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που…


Με δεκαπέντε βαθμούς αποσπάστηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που νίκησε εκτός έδρας με 2-0 την ουραγό ΚΠΡ για την 27η αγωνιστική. Η Αρσεναλ, με δύο τέρματα του…


Μέσα σε εννιά λεπτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες τον αγώνα στην Τούμπα με αντίπαλο την Κέρκυρα, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και…


Μεγάλο «διπλό» με 2-0 πήρε η Βέροια στα Πηγάδια επί της Ξάνθης στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και βγήκε προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Τα γκολ για τη…


Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλες σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» μεσούσης της περιόδου, για τον αποκλεισμό από τη Λεβάντε και για το σύνθημα των…


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε να εξεταστεί η προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος μέχρι το 2016. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, εξουσιοδοτήθηκε από τα…


Για τις 26 Απριλίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Για το ενδιάμεσο δίμηνο είναι σε ισχύ…


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ επικύρωσε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως το 2016, όπερ σημαίνει ότι φέτος θα υποβιβασθούν δύο ομάδες και από την επόμενη σεζόν 2013-14 το πρωτάθλημα της…


Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που υποδέχεται στο «Καραϊσκάκη» τον Άρη στο πιο ενδιαφέρον ίσως παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η ομάδα του…
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...