ΜΑΝΤΟΝΑ :Ανίκητη η βασίλισσα της ποπ, κατά 34,6 εκατομμύρια δολάρια

Παρά τα κακεντρεχή σχόλια των εχθρών της που τη θέλουν πλέον γερασμένη και ανίκανη να παρουσιάσει καλά σόου επί σκηνής, η Μαντόνα αποδεικνύει, ξανά και ξανά, τη δύναμή της σε όλα τα επίπεδα.
Γιατί δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η διάσημη ποπ σταρ, αν και στα 54 της πλέον χρόνια, αναδείχτηκε φέτος η προσωπικότητα από τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής που έβγαλε τα περισσότερα χρήματα μέσα στο 2012.

Η βασίλισσα της ποπ, τη χρονιά που πέρασε, αύξησε την ήδη μεγάλη περιουσία της κατά 34,6 εκατομμύρια δολάρια κατακτώντας την πρώτη θέση στον κατάλογο του «Billboard», με τους 40 πιο καλά αμειβόμενους μουσικούς της χρόνιας.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων προήλθε από την ιδιαίτερα επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «MDNA», η οποία περιελάμβανε 88 συνολικά ζωντανά σόου. Η Μαντόνα φαίνεται πως ενθουσίασε το παγκόσμιο κοινό όχι μόνο με τα τραγούδια και τη σκηνική της παρουσία αλλά με τα καυστικά κοινωνικοπολιτικά της σχόλια τα οποία προκάλεσαν πολλές συζητήσεις. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια που αναδεικνύεται η πιο ισχυρή οικονομικά γυναίκα της χρονιάς. Πέρυσι την πρωτιά είχε πάρει η Τέιλορ Σουίφτ.
Ανίκητη η βασίλισσα της ποπ
Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Μπρους Σπρίνγκστιν, η παγκόσμια περιοδεία του οποίου ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Οι περισσότεροι μάλιστα εκτιμούσαν πως ο Σπρίνγκστιν θα ξεπεράσει τα κέρδη της Μαντόνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Τα συνολικά κέρδη από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητές του για το 2012 ανέρχονται σε 33,4 εκατομμύρια δολάρια, ένα εκατομμύριο λιγότερα δηλαδή από αυτά της Μαντόνα. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν είχε μεγάλα έσοδα τόσο από την περιοδεία του όσο από τις πωλήσεις του ιδιαίτερα επιτυχημένου άλμπουμ του «Wrecking Ball».
O Ρότζερ Γουότερς, τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, στην Αθήνα, στις 31 Ιουλίου, έβγαλε το 2012 το ποσό των 21 εκ. δολαρίων το οποίο τον κατατάσσει στην τρίτη θέση της λίστας. Το παγκόσμιο κοινό έχει αποθεώσει τον ιδρυτή των θρυλικών «Pink Floyd» και την εξαιρετική μουσική του παράσταση «The Wall Live» όπου κι αν έχει παρουσιαστεί.
Ανίκητη η βασίλισσα της ποπ
Επιτυχημένη επιστροφή
Η επιστροφή του δημοφιλούς αμερικανικού ροκ συγκροτήματος των «Van Halen» με νέο άλμπουμ και περιοδεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία τη χρονιά που πέρασε, καθώς τα ετήσια κέρδη τους για το 2012 ανήλθαν στα 20 εκ. δολάρια.
Η κάντρι μουσική φαίνεται πως ακόμα πουλάει πολύ, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ,αφού στην πρώτη δεκάδα των μουσικών με τα μεγαλύτερα κέρδη συναντάμε τρεις εκπροσώπους της, τους Kenny Chesney, Tim McGrow και Jason Aldean.
Ο Τζάστιν Μπίμπερ έκανε δυναμική εισβολή στη 10η θέση του καταλόγου με κέρδη 16 εκ δολ.
  • Εκτός δεκάδας η Αντέλ
    Η Αντέλ, που βρισκόταν πέρυσι στη 10η θέση, έπεσε φέτος στην 11η, κερδίζοντας 14 εκ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι τη χρονιά που πέρασε δεν έδωσε συναυλίες.
Μελωδίες από... χρυσάφι
1. Μαντόνα - 34,6 εκ. δολάρια
2. Μπρους Σπρίνγκστιν - 33,4 εκ. δολάρια
3. Ρότζερ Γουότερς - 21 εκ. δολάρια
4. Van Halen - 20 εκ. δολάρια
5. Kenny Chesney - 19,1 εκ. δολάρια
6. Dave Matthews Band - 18.9 εκ. δολάρια
7. Tim McGraw - 18.3 εκ. δολάρια
8. Jason Aldean - 17.6 εκ. δολάρια
9. Coldplay - 17.3 εκ. δολάρια
10. Τζάστιν Μπίμπερ - 15.9 εκ. δολάρια
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...