Καπρίλες: Δεν δέχομαι το αποτέλεσμα:Βενεζουέλα: Ο Νικολάς Μαδούρο εξελέγη πρόεδρος της χώρας

Την άρνησή του να δεχθεί τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο, την οποία χαρακτήρισε παράνομη, εξέφρασε ο Ενρίκε Καπρίλες.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Βενεζουέλας μίλησε ανοιχτά και με σκληρές εκφράσεις για χειραγώγηση ψήφων.


Ο Καπρίλες τόνισε ότι «δεν συμφωνώ με το ψέμα και τη διαφθορά. Η συμφωνία μου είναι με το Θεό και το λαό της Βενεζουέλας. Και ακόμη περισσότερο, δεν συμφωνώ με τη νομιμοποίηση εκείνων που θεωρώ πως δεν είναι νόμιμοι. Εξασφάλισαν ένα αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, βάσει των όσων συνέβησαν σήμερα. Θέλω να πω στον υποψήφιο της κυβέρνησης, ο χαμένος σήμερα είσαι εσύ».
Πανηγυρίζουν οι «τσαβίστας», αμφισβητεί ο Καπρίλες
Με έξαλλους πανηγυρισμούς στους δρόμους του Καράκας υποδέχθηκαν οι «τσαβίστας» την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής που έδινε τη νίκη στον Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας.
Ο εκλεκτός του Ούγκο Τσάβες με ποσοστό 50,7% θα είναι και διάδοχός του. Η αντιπολίτευση, που συγκέντρωσε 49,1%, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, όμως ο Μαδούρο τους απάντησε άμεσα, λέγοντας ότι «αν θέλουν μια επανακαταμέτρηση, τότε ας την κάνουν. Μπορούν να κάνουν όσες επανακαταμετρήσεις θέλουν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας. Καλωσορίζουμε μια επανακαταμέτρηση».
Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ οπαδών του Μαδούρο και του Καπρίλες έξω από εκλογικά τμήματα και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, κλήθηκε ο στρατός να ηρεμήσει τα πνεύματα.

 Ο Νικολάς Μαδούρο θα είναι ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας.
Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι «ο εκλεκτός» του Ούγκο Τσάβες συγκέντρωσε το 51% των ψήφων.Δεύτερος και σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες με 49%.Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο και ζήτησε από τους πολίτες να το σεβαστούν.
Νωρίτερα, ο Καπρίλες κατήγγειλε προσπάθεια χειραγώγησης της ψηφοφορίας.
Πριν από λίγο ο Νικολάς Μαδούρο έκανε έκκληση για ηρεμία και δήλωσε πρόθυμος να ασκηθεί έλεγχος στο εκλογικό αποτέλεσμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...