Μαδούρο: Ένας οδηγός λεωφορείου στο δρόμο για την εξουσία


Είναι ο άνθρωπος που έλαβε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Τσάβες στη Βενεζουέλα. Ο άνθρωπος που παρουσιάζει τον εαυτό του ως συνεχιστή της πορείας και της πολιτικής του «Κομαντάντε». Ο Νικολάς Μαδούρο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία υποσχόμενος ότι θα εμβαθύνει τις πολιτικές του σοσιαλισμού στην μετά-Τσάβες εποχή.

Εισήλθε στον πολιτικό στίβο πριν από 13 χρόνια και μέχρι πρότινος ήταν διαρκώς ένα βήμα πίσω από τον χαρισματικό μέντορά του.
«Θα εκτελέσω τις οδηγίες του με μεγάλη αγάπη την οποία καλλιέργησε ο ίδιος στις καρδιές μας. Δεν είμαι ο Τσάβες, αλλά είμαι ο γιος του και μαζί με το λαό, όλοι μαζί, είμαστε ο Τσάβες», είπε ο Τσάβες.
Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Τσάβες. Βρισκόταν δίπλα του σε όλες τις σημαντικές στιγμές. Τις ευτυχισμένες και κυρίως τις δύσκολες. Ήταν αυτός που ενημέρωνε τους πολίτες για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου.
Στις 10 Οκτωβρίου του 2012, η αφοσίωση του Μαδούρο ανταμείφθηκε. Λίγο μετά την επανεκλογή του ο Τσάβες απέδειξε την εμπιστοσύνη που του είχε, χρίζοντάς τον αντιπρόεδρο.
Αυτή η εμπιστοσύνη ενισχύθηκε αρκετές φορές τις επόμενες εβδομάδες. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2012, μόλις είχε μάθει ότι ο καρκίνος είχε επανέλθει και λίγο πριν αποχωρήσει για την Κούβα, ο Κομαντάντε έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στο Μαδούρο.
«Η γνώμη μου είναι απόλυτη και αμετάκλητη. Πρέπει να ψηφίσετε τον Νικολάς Μαδούρο για την προεδρία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σας το ζητώ μέσα από την καρδιά μου», είπε ο Τσάβες στους Βενεζουελάνους.
Ο Μαδούρο έχει υιοθετήσει τη ρητορική του Τσάβες από την αρχή της πολιτικής του καριέρας, σε σημείο που οι αντίπαλοί του τον αποκαλούν κακέκτυπο του Τσάβες.
«Ένα πουλί με κοίταξε και άρχισε να τραγουδά. Απάντησα στο τραγούδι του και τότε αυτό ξεκίνησε να κάνει κύκλους γύρω από εμένα. Τότε αισθάνθηκα το πνεύμα του Τσάβες μέσα μου», είπε στους πολίτες ο Μαδούρο σε προεκλογική ομιλία.
Το τηλεοπτικό σποτ της προεκλογικής καμπάνιας του Μαδούρο, ντυμένο με ένα ευχάριστο τραγούδι απευθύνεται κυρίως στη νεολαία και ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν το Μαδούρο από τα βάθη της καρδιάς τους. Κατά τη διάρκεια του ακούγεται η φωνή του ιστορικού ηγέτη.









 phgh


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...