Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο-2-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΒΟΡΙ ΜΕΞΙΚΟΥ

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε η Εθνική ομάδα Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, καθώς η παρθενική εμφάνισή της στη διοργάνωση συνδυάστηκε με πολύ μεγάλη νίκη (2-1) επί του εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μεξικού.
Η «γαλανόλευκη» ομάδα προηγήθηκε με τον Μπουχαλάκη στο 16', οι Μεξικανοί ισοφάρισαν με τον Εσπερικουέτα στο 40' για να χαρίσει τη μεγάλη νίκη, που πολλαπλασιάζει με το «καλημέρα» τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση ο Κολοβός στο 89'.

Η αφιέρωση του Καπίνο στον Μαυρία 

Στον απόντα Χάρη Μαυρία, αφιέρωσε τη νίκη της Εθνικής ομάδας U-20 επί του Μεξικού, ο Στεφάνος Καπίνο. Ο γκολκίπερ της «γαλανολεύκης» θυμήθηκε τον συμπαίκτη σε Εθνική και Παναθηναϊκό που έμεινε εκτός διοργάνωσης λόγω τραυματισμού στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Ο Καπίνο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία στην οποία φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει: «Είσαι μαζί μας αδερφέ».
Το μήνυμα του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν το εξής: «Περήφανος για την ομάδα. Αφιερωμένη στον αδερφό Χ.Μ.».
Υπάρχουν φόβοι πως ο Μαυρίας θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Κολοβός: «Αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα» 

  Το σφύριγμα της λήξης του Νεοζηλανδού διαιτητή, Πίτερ Ο' Λίρι, έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στις τάξεις της εθνικής ομάδας Νέων για τη νίκη με 2-1 απέναντι στο Μεξικό, στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 που διεξάγεται στην Τουρκία.

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, άπαντες παρουσιάστηκαν προσγειωμένοι, ανέδειξαν την αξία της νίκης και έμειναν πιστοί στο στόχο της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης, όπως τόνισαν στο σάιτ της ΕΠΟ.
«Χάρηκα ιδιαίτερα για τη νίκη της ομάδας μου και λιγότερο γιατί έτυχε να είμαι εγώ ο σκόρερ του νικητήριου γκολ. Αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και αυτό αποδείξαμε ότι είμαστε, ομάδα, πρώτ' απ' όλα. Ωστόσο, αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και πλέον από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο το Μάλι την ερχόμενη Τρίτη», τόνισε ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Δημήτρης Κολοβός.
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που άνοιξε το δρόμο της νίκες επεσήμανε: «Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Μπήκαμε χωρίς άγχος στον αγώνα γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας και στις δυνατότητές της. Αυτή η εμφάνιση και η νίκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δικαίως συμπεριλαμβανόμαστε μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων και αξίζουμε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση του Μουντιάλ».
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι που η πρεμιέρα μας σε Μουντιάλ Νέων συνοδεύτηκε με νίκη επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου. Δώσαμε και την ψυχή μας σε έναν απαιτητικό αγώνα για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και έχουμε συγκροτήσει μια αξιόλογη ομάδα. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επιτυχίας μας οφείλουμε να νικήσουμε στον επόμενο αγώνα το Μάλι και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκρισή σας στη φάση των «16» που είναι και ο βασικός μας στόχος.
Τέλος, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης επεσήμανε: Σε καμία περίπτωση δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Αντιθέτως από την αρχή του αγώνα προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιδιώξουμε τη νίκη, πράγμα που αυτή η ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μάθει να κάνει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα. Παραμένουμε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι γιατί αυτή η νίκη δεν θα έχει νόημα αν δεν συνοδευτεί με άλλες επιτυχίες άμεσα».

 

Τσάνας: «Σημαντική νίκη, πάμε για άλλες δύο» 

Το ονειρικό ξεκίνημα της εθνικής ομάδας Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 που διεξάγεται στην Τουρκία, με τη νίκη 2-1 απέναντι στο Μεξικό, χαροποίησε τον Κώστα Τσάνα, ο οποίος πάντως φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους εν όψει της συνέχειας.

«Πρόκειται για μια σημαντική νίκη. Ωστόσο, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα βήμα για την ομάδα μας. Απλώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κάναμε αυτό που επιθυμούσαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο εξαιρετικά ισχυρό και από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.
Οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Να δουλέψουμε με συνέπεια και τον ίδιο ζήλο που έχουμε δείξει μέχρι τώρα, γιατί και ο επόμενος αντίπαλος είναι ιδιαίτερα ισχυρός», τόνισε στο επίσημο σάιτ της ΕΠΟ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.
Τα παιδιά μας τα κατάφεραν και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Όπως προανέφερα έγινε ένα βήμα και τώρα απομένουν άλλα δύο για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων».

 πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...