Σιγκαπούρη Ταξίδια : Μοναδικό περιβαλλοντικό πάρκο έκτασης 3.352.800 τετραγωνικών μέτρων

Το Gardens by the Bay αποτελεί ένα πάρκο-κόσμημα στη Σιγκαπούρη, απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον με σπάνια και μοναδικά είδη φυτών Αυτό το χρόνο άνοιξαν οι πύλες ενός μοναδικά όμορφου και απόλυτα φιλικού προς το περιβάλλον πάρκου στη Σιγκαπούρη, με το όνομα Gardens by the Bay, το οποίο έχει έκταση 3.352.800 μέτρων.
Η δημιουργία αυτού του ξεχωριστού πάρκου στοχεύει σαφέστατα στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και της ρύπανσης, αλλά και στην παρότρυνση των κατοίκων να ασχοληθούν με την βοτανολογία.



Το εν λόγω πάρκο κοσμεί μια γυάλινη κατασκευή, στην οποία στεγάζονται περίπου 220.000 είδη βλάστησης ή αλλιώς το 80% των φυτικών ειδών στον κόσμο, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Πάρκων της Σιγκαπούρης.

Έξω από το χώρο τον φυτών, βρίσκονται ένα μαγευτικό άλσος με κάθετους κήπους που φτάνουν τα 50 μέτρα και δεσμεύουν το βρόχινο νερό, φίλτρα καυσαερίων αλλά και ηλιακοί συλλέκτες, οι οποίοι παρέχουν αρκετή ενέργεια ώστε να φωτίζονται τα δέντρα τη νύχτα.



Σύμφωνα με το περιοδικό Environmental Science & Technology η χλόη, ο κισσός και άλλες αστικές φυτεύσεις, εκτός από τα δέντα, μειώνουν τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου και των αιωρούμενων σωματιδίων σε ποσοστά 40% και 60% αντίστοιχα, πράγμ πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία.


Δείτε μοναδικές φωτογραφίες του πάρκου:






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...