Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής Το πρώτο Σαββατοκύριακο της Σούπερ Λίγκα [ Vds ]

ΠΑΟ και ΠΑΟΚ μετά τις νίκες τους περιμένουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα την Καλλονή
Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εκπλήξεις.
Την Κυριακή το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν αυτό του Παναθηναϊκού, ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0, αλλά και αυτό του Σαββάτου με τον σαρωτικό ΠΑΟΚ να επικρατεί της Ξάνθης με 3-0.


Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της Κυριακής έχουν ως εξής: ΠΑΟ-Παναιτωλικός (2-0), Αστ.Τρίπολης-Πας Γιάννενα (2-3), ΟΦΗ-Πανιώνιος (0-0), Απόλλων-Άρης (2-0) και Λεβαδειακός-Πανθρακικός (1-2).

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου έχουν ως εξής: Ατρόμητος-Εργοτέλης (2-2), Πλατανιάς-Βέροια (2-2) και ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη (3-0).

Εδώ είναι Λεωφόρος!

Η αρχή, τελικά, ήταν το… ήμισυ του παντός για τον Παναθηναϊκό που σκόραρε… σχεδόν απ’ τα αποδυτήρια και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή του.

Ο Νάνο με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτρουμπής στο 3ο λεπτό πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν για τους «πράσινους», γκολ και για τον Μάρκους Μπεργκ που χρειάστηκε έξι λεπτά από τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο για να βρει δίχτυα.

Δίκαιη η αποβολή του Δάρλα στο 50ο λεπτό, καθώς σταμάτησε τον Λαγό που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Θετικότατο για τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως κράτησε ανέπαφη την εστία του, δείγμα της δουλειάς που έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό ο Γιάννης Αναστασίου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στα μετόπισθεν.

Με Μήτρογλου και Μανωλά ο Ολυμπιακός

Την Δευτέρα (21:30) ο Ολυμπιακός ρίχνεται στην μάχη του νέου πρωταθλήματος με αντίπαλο την Καλλονή στο ΟΑΚΑ.

Ο Μίτσελ δεν πήρε μαζί του τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Μιγκέλ Τόρες ενώ ο Χολέμπας που είναι υπό μεταγραφή συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Μάλιστα, ο ακραίος αμυντικός των Πειραιωτών έχει και το προβάδισμα έναντι του Λυκογιάννη για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Για μία θέση σε αυτό ο Μέγκιερι… προηγείται του Ρομπέρτο ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Σαλίνο. Στο κέντρο θα είναι ο Σιόβας με τον Μανωλά ενώ στην μεσαία γραμμή η τριάδα θα αποτελείται πιθανότατα από Μανιάτη, Φέισα και Τσόρι Ντομίνγκες.

Στις δύο πτέρυγες είναι οι «σίγουροι» Βάις και Κάμπελ ενώ στην κορυφή της επίθεσης πιθανότατα θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου και όχι ο Χαβιέ Σαβιόλα.

Με φόρα από πέρσι!


Πέρσι μπήκαν στα πλέι οφ και εντυπωσίασαν. Στην φετινή τους πρεμιέρα έδειξαν έτοιμοι να επαναλάβουν ανάλογες πορείες. Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να είναι της Πρέμιερ Λιγκ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 3-3, με τους Γιαννιώτες να προηγούνται τρεις φορές, αλλά οι Αρκάδες να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις. Τελευταία όλων, αυτή στο 87' με τον Καράσκο. Από ένα πέναλτι κέρδισαν οι δύο ομάδες, με διαφορά ενός λεπτού.





Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να είναι της Πρέμιερ Λιγκ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 3-3, με τους Γιαννιώτες να προηγούνται τρεις φορές, αλλά οι Αρκάδες να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις. Τελευταία όλων, αυτή στο 87' με τον Καράσκο.

Από ένα πέναλτι κέρδισαν οι δύο ομάδες, με διαφορά ενός λεπτού.

Το ματς


Και να… προσευχόμασταν καλύτερη εκκίνηση στον αγώνα, δύσκολα θα πετυχαίναμε αυτό που έγινε! Σε διάστημα δύο λεπτών, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας κέρδισαν από ένα πέναλτι. Στο 11’ ο Τσαμπούρης υπέπεσε σε παράβαση, ο Τσουκαλάς έστησε τη μπάλα στα εννιά μέτρα και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Αλλά πού να προλάβουν να χαρούν οι Γιαννιώτες; Ουσιαστικά, στην επόμενη φάση, οι Αρκάδες «πλήρωσαν» με το ίδιο… νόμισμα τους αντιπάλους τους, με τον Ουσέρο να ισοφαρίζει γρήγορα-γρήγορα σε 1-1!

Οι παίκτες του Τσιώλη συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο τυο αγώνα, έχοντας μια φλύαρη κατοχή, την ώρα που ο ΠΑΣ απλώς… περίμενε. Αυτή η αναμονή, όμως, του βγήκε σε καλό, με τον μέχρι τότε σκόρερ του να «ντύνεται» μάγος! Γιατί «μαγική» ήταν η κάθετη που έβγαλε στον Τσάβες, στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, με τον Αργεντινό να κάνει εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό πλασέ, βάζοντας εκ νέου μπροστά την ομάδα του. Ξανά όμως η χαρά, κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά! Στο 32’ ο Κάφα έβγαλε πολύ «γλυκιά» σέντρα, ο κοντούλης, αλλά θαυματουργός Ντε Μπλάσις έκανε εξαιρετική κεφαλιά, νικώντας τον Βελλίδη για το 2-2!

Κι αφού είδαμε ένα πρώτο μέρος αλά… Πρέμιερ Λιγκ, το δεύτερο δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει καθολική υπεροχή, αλλά ο ΠΑΣ είχε κλείσει τους διαδρόμους. Και μπορεί στο μυαλό των φιλοξενούμενων να βρισκόταν κυρίως η άμυνα, αλλά «χτύπησαν» για τρίτη φορά τους Αρκάδες! Ο Βίλα βρήκε τον ελάχιστο, αλλά αρκετό χρόνο που ζητούσε, είδε και τον Γεωργακόπουλο να μην είναι σε καλή θέση και με πολύ καλό σουτ στο 57’, έκανε το 3-2 για την ομάδα του.

Όχι ακόμα δεν είχαμε τελειώσει. Γιατί εκεί που φαινόταν πως η ομάδα του Παντελίδη θα κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην φετινή Σούπερ Λίγκα, τελικά της… κόπηκαν τα πόδια (εν μέρει). Η πίεση του Αστέρα αποδείχθηκε θαυματουργή, καθώς η «χρυσή» αλλαγή του Τσιώλη, ο Καράσκο ισοφάρισε σε 3-3 στο 87’, σκορ που έμεινε ως το τέλος. Μάλιστα, λίγο έλειψε στο φινάλε του αγώνα, οι Αρκάδες να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά σε δύο φάσεις τους δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74’ Μπακασέτας), Λισγάρας, Γκόιαν, Ζαραδούκας, Ουσέρο, Ζησόπουλος (66' Καράσκο), Κάφα, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54’ Ναβάρο), Μπαράλες

Στον πάγκο: Μπαντής, Πιπίνης, Σέτι, Μουνάφο

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (57’ Κεϊτά), Βίλα, Τσάβες (70’ Κρητικός), Ίλιτς

Στον πάγκο: Αμπάρης, Σκόνδρας, Ρουμπουλάκου, Αυγενικού, Γιάκος

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Επέστρεψε… φορτσάτος! Ο Απόλλων επικράτησε 2-1 του Άρη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας πως ήρθε για να μείνει! 
Κόρμπος (13’) και Πετρόπουλος (63’) τα γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν στο τελικό 2-1, με τον Αγγελούδη στο 67ο λεπτό.

Πολλά τα λάθη στην άμυνα των «κίτρινων», με την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να τα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και να ξεκινά με το δεξί τη σεζόν, στην επιστροφή της στα «σαλόνια».

Το ματς:



Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός που τα… βρήκε πρώτος ήταν ο Απόλλων, ο οποίος απείλησε αρχικά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουέλα στο 7ο λεπτό. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη συνέχισε να απειλεί-κυρίως από τα δεξιά-και στο 13’ ήρθε το γκολ. Ο Γκουέλα εκτέλεσε και πάλι ένα φάουλ από την δεξιά πλευρά, η άμυνα του Άρη αδράνησε, ο Διούδης «έβγαλε» το πρώτο σουτ από τον Πετρόπουλου αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα σε αυτό του Κόρμπου, ο οποίος «έγραψε» από κοντά το 1-0!

Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήραν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο έβρισκαν με δυσκολία κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα. Από τα πόδια του Τάτου ξεκινούσαν οι περισσότερες προσπάθειες του Άρη, ωστόσο τόσο η κεφαλιά του Κύργια στο 23’, όσο και το σουτ του Τριανταφυλλάκου στο 40’ δεν βρήκαν στόχο, με το 1-0 να είναι αυτό που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο τέλος του ημιχρόνου.

Με μια αλλαγή για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Αγγελούδη να αντικαθιστά τον Ίμπε. Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ κακός, με τον Άρη να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι εκεί… Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δεν υπήρξε υποψία φάσης, ούτε από τους φιλοξενούμενους, αλλά ούτε και από τον Απόλλωνα.

Και ενώ ο Άρης έψαχνε τον τρόπο να ισοφαρίσει, ένα… παιδικό λάθος του Κύργια στο 63’ έδωσε τη δυνατότητα στον Πετρόπουλο να βρεθεί απέναντι στον Διούδη και να αναγκάσει τον τερματοφύλακα του Άρη να μαζέψει τη μπάλα για δεύτερη φορά από τα δίχτυα του!

Οι «κίτρινοι» πάντως δεν τα παράτησαν και τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1. Ο Ανδρέας Τάτος εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Αγγελούδης πήδηξε ψηλότερα από όλους, δίνοντας με κεφαλιά, νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση και ο Απόλλων προσπαθούσε να χτυπήσει στην «κόντρα» για ένα τρίτο γκολ. Τίποτα από τα δύο πάντως δεν έγινε, με το 2-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων και τον Απόλλωνα να επιστρέφει με νίκη στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο Πανθρακικός με ανατροπή «σεμινάριο» πήγε να κλέψει τη νίκη από τον καλύτερο Λεβαδειακό, όμως ο Βαγγέλης Μάντζιος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 81’ και να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στη Βοιωτία.
Καταπληκτικό παιχνίδι στη Βοιωτία, με τον Λεβαδειακό να έρχεται ισόπαλος 2-2 με τον Πανθρακικό.

Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 56’ με τον Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε ρεσιτάλ… ανατροπής από τους φιλοξενούμενους που έκαναν το 1-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τον Ιγκόρ (57’) και τον Κάσες (70’). Ο Ντιόγκο «κρέμασε» με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73’ την ομάδα του και οι παίκτες του Τάκη Λεμονή το εκμεταλλεύτηκαν με τον Βαγγέλη Μάντζιο να κάνει το τελικό 2-2 για στο 81’.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός, που είχε «μαέστρο» τον Κάντζι. «Περίσσευε» η ουσία στον Πανθρακικό που έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά.


Το ματς:


Μισό – μισό

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα, με τον Κάντζι να αποτελεί μόνιμη απειλή από τα αριστερά της επίθεσης. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο χώρο του κέντρου και πίεσαν αρκετά την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 21’ λεπτό, όμως ο Κουτσόπουλος με εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μάρτινς κράτησε το «μηδέν». Στη συνέχεια, ο Πανθρακικός βρήκε τα «κοψίματα» που του έλειπαν στη μεσαία γραμμή και ισορρόπησε. Σταδιακά η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει την εστία του Πζιρόφσκι. Όμως οι παίκτες του Μάντζιου στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν μέσα σε εννιά λεπτά αποδείχτηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να λήξει χωρίς τέρματα το πρώτο ημίχρονο.

Μέτρησε η ουσία

Πολύ δυνατό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί πίεσαν όσο χρειάστηκε την άμυνα του Πανθρακικού και το γκολ δεν άργησε να έρθει, με τον Γεωργίου να νικάει τον Κουτσόπουλο στο 56’. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και μίλησε… η ουσία. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιγκόρ έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του αλλά η φόρα της ομάδας του Μάντζιου δεν σταμάτησε εκεί. Τρία λεπτά μετά την ισοφάριση (60’), ο Κάσες έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση για τον Πανθρακικό. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το ρυθμό, αλλά η αποβολή του Ντιόγκο στο 73’ τους έφερε σε δύσκολη θέση καθώς ο Λεβαδειακός αύξησε στο μέγιστο την πίεσή του και η «χρυσή» αλλαγή του Τάκη Λεμονή, Βαγγέλης Μάντζιος, με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 81’ έκανε το 2-2, που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.







Απ’ του… Γκαλέτι τα δόντια!
Τυχερός που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έπαιξε μόνο… μισή ώρα μπορεί να νιώθει ο Πανιώνιος! Ο Αργεντινός πρόλαβε να κάνει άνω-κάτω τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά όχι και να τους στερήσει τον πόντο (0-0) από τον ΟΦΗ

Ούτε του… παπά δεν πρέπει να το πει ο Πανιώνιος, που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θεωρείται ακόμη ανέτοιμος.

Παρόλο που ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή στο 57’, πρόλαβε να φτιάξει μόνος του όσες ευκαιρίες είχε φτιάξει ο ΟΦΗ μέχρι εκείνο το σημείο.

Η αστοχία ωστόσο και ο εκπληκτικός Γιαννακόπουλος επέτρεψαν στον ψυχωμένο Πανιώνιο (που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 84’ λόγω αυστηρής αποβολής του Λαμπρόπουλου) να φύγει με το πολύτιμο 0-0 από το «Γεντί Κουλέ».


Το ματς

Σύμφωνοι, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, «εκείνοι που δεν ξεκίνησαν είναι οι καλύτεροι». Μόνο που στην περίπτωση του ΟΦΗ αυτό δεν ίσχυσε μόνο λόγω των ονομάτων που κόσμησαν τον πάγκο του (Γκαλέτι, Ζε Εντουάρντο, Όγιος). Αλλά και λόγω αυτών που έβλεπαν να (μην) κάνουν οι συμπαίκτες τους. Για 45 λεπτά λοιπόν οι Κρητικοί είχαν την μπάλα. Είχαν το γήπεδο -μέχρι την αντίπαλη περιοχή- όλο δικό τους. Δεν είχαν τρόπους όμως να το εκμεταλλευτούν.

Έτσι, οι φιλότιμες προσπάθειες του Νιμανί (που λόγω σωματοδομής άντεχε το να παίρνει δύο και τρεις αμυντικούς πάνω του) ήταν η μόνη απειλή για τον ταμπουρωμένο Πανιώνιο. Και ναι, οι «κυανέρυθροι» έκαναν τον Δασκαλάκη να νιώθει… χαραμοφάης (άγγιξε για πρώτη φορά την μπάλα στο 34’). Κατάφερναν ωστόσο να περιορίσουν τους κινδύνους σε μια κεφαλιά του Τριποτσέρη κι ένα άψυχο σουτ του Μπούρμπου απέναντι στον Γιαννακόπουλο…

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος παρέμενε μαζεμένος κι ο ΟΦΗ παρέμενε ακίνδυνος. Δεν χρειάστηκε λοιπόν να το σκεφτεί παραπάνω από οκτώ λεπτά, για να κάνει ο Δερμιτζάκης αυτό που περίμενε πώς και πώς το «Γεντί Κουλέ»: Να βάλει (πακέτο με τον Ζε Εντουάρντο) τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Κι ο Αργεντινός δεν χρειάστηκε περισσότερα από λίγα λεπτά για να τρομοκρατήσει μόνος του τον Πανιώνιο…

Το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε όμως (και μάλιστα με το «κακό» αριστερό) αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Γιαννακόπουλο. Οι «φαρμακερές» σέντρες του πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η κόκκινη που κέρδισε απ’ τον Λαμπρόπουλο (και μάλλον αναίτια έδωσε ο διαιτητής) δεν αξιοποιήθηκε. Και τα σώματα που βρέθηκαν μπροστά του -και απέκρουσαν σωτήρια το σουτ που έκανε στην καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ- επέτρεψαν στον Πανιώνιο να δραπετεύσει με πολύτιμο πόντο.





 sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...