Ειδήσεις από ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Σύσκεψη σωματείων την Τρίτη για κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων στο Δημόσιο
Ευρεία σύσκεψη σωματείων της πόλης των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/08 και ώρα 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Βασικό θέμα της συζήτησης είναι "ο κοινός αγωνιστικός βηματισμός σαν απάντηση στη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης- τρόικας, της πολιτικής των απολύσεων -διαθεσιμοτήτων-υποχρεωτικών μετατάξεων".


Παραμυθιά: Τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ ζητά η Δήμαρχος

Την δημιουργία τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά ζητά η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη με έγγραφο που απευθύνει στο Θεσπρωτό Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, τονίζοντας ότι ο τομέας είναι απαραίτητος για την περιοχή και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχει ενώ κάνει γνωστό ότι ο Δήμος μπορεί να παραχωρήσει χώρους για τη στέγασή του. «Η πόλη της Παραμυθιάς, έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Σουλίου, ως κομβικό σημείο και γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, μπορεί με τη λειτουργία του τομέα αυτού να εξυπηρετήσει και να αντιμετωπίσει άμεσα πολλά περιστατικά διακομιδής ασθενών στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων Κοινοτήτων», τονίζει στην επιστολή της η κ. Μπραΐμη.

Ιωάννινα: Ειδικό αφιέρωμα για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου

Στην έκδοση ειδικού αφιερώματος, έντυπου και ηλεκτρονικού για τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου θα προχωρήσει η Περιφέρεια, προκειμένου να καταγράψει όλα όσα σημάδεψαν την περιοχή στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κομμένο της Άρτας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεση 317 κατοίκων του Κομμένου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

Ιωάννινα: Πανσέληνος στο Ιτς Καλέ

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 και ώρα 20.30 στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων μια μουσική βραδιά κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Στη συναυλία "Από το Βυζάντιο ως σήμερα-Στο φως του φεγγαριού" θα παρουσιασθεί μουσικό πρόγραμμα που συνδέει τον βυζαντινό ύμνο με τα παραδοσιακά τραγούδια, τη λαϊκή και έντεχνη μουσική. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ηγουμενίτσα: Και πάλι χρυσά τα Ελληνικά κουπιά

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου, «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας στο Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας. Στην ίδια διοργάνωση, τα αδέλφια Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα παίρνει μέρος για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας. Τον Σεπτέμβριο του 2014, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και στο Θερμαϊκό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...