Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

Ένας νεκρός και 6 τραυματίες σε καραμπόλα
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 34χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα έξι άτομα σε καραμπόλα κατά την οποία συγκρούστηκαν τρία αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την Τροχαία αιτία φέρεται να είναι ένα αντικανονικό προσπέρασμα. Το τροχαίο συνέβη χθες το μεσημέρι στο 19ο χλμ της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο τελείωμα των «στροφών του Πεππέ» το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 29χρονος από το Σαμικό με συνεπιβάτη μια 22χρονη, και κατεύθυνση προς το Κάτω Σαμικό βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος Χρυσοβαλάντης Καραχάλιος από την Εύβοια και στο οποίο επέβαιναν η 34χρονη σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά ηλικίας 10 και 14 ετών. Στη συνέχεια συγκρούστηκε με ένα ΙΧΦ τύπου κλούβα, που οδηγούσε ένας 25χρονος και επέβαιναν η σύζυγος και τα δύο τους παιδιά. Το αυτοκίνητο του Καραχάλιου εκτινάχθηκε στο πρανές της οδού, ο ίδιος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά του εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο. Η 34χρονη και ο 10χρονος γιος της τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο 14χρονος γιος της οικογένειας ελαφρότερα. Ο οδηγός και η συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρότερα ενώ στην «κλούβα» που ήταν φορτωμένη με πήλινα πιθάρια τραυματίστηκε ένα ακόμα παιδί πολύ ελαφρά που δεν χρειάστηκε να παραμένει στο νοσοκομείο.


Έκτακτη συνέλευση αύριο της ΕΛΜΕ

Να μην καταθέτει κανένας ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης για υποχρεωτική μετάταξη, καλεί η ΕΛΜΕ Ηλείας τους καθηγητές μέλη της, ως την γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο Τρίτη, 20/8/2013, στις 11:00 π.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου). προκειμένου να εξετάσουν όλες τις πτυχές του ζητήματος, σε χθεσινή της ανακοίνωση. Σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής : Μετά την κατάργηση 50 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση και τη διαθεσιμότητα 2.200 καθηγητών, ο Υπουργός Παιδείας ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων χαρακτηρίζει υπεράριθμους 6.016 εκπαιδευτικούς ετοιμάζοντας το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων που θα ακολουθήσει μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις 3.981 καθηγητών στην Α/θμια εκπ/ση και 812 σε διοικητικές θέσεις. Οι αυθαίρετοι υπολογισμοί και η σκοπιμότητα των πράξεων δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη αλλά και σοβαρές ανατροπές στους εκπαιδευτικούς.



Η ΕΡΑ Πύργου στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής

Δυναμική παρουσία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 16 Αυγούστου τεχνικοί, μουσικο0ί παραγωγοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Πύργου, σε μια κίνηση με την οποία ήθελαν να δώσουν αλλά και να αντλήσουν δύναμη για τη συνέχιση του αγώνα τους να κρατήσουν ζωντανή την ΕΡΤ σε όλες της τις συχνότητες, σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχη επίσκεψη προετοιμάζουν για αυτή την εβδομάδα στην ΕΡΑ Ζακύνθου.



Εκτός Παιδικών Σταθμών πολλά νήπια

Εκτός Παιδικών Σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν φέτος στην Ηλεία αρκετά νήπια, καθώς οι θέσεις που δόθηκαν από το ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ στους δήμους της Ηλείας είναι ελάχιστες και οι αιτήσεις και οι ανάγκες πολλαπλάσιες. Στην Ηλεία συνολικά, και στους 7 δήμους, δόθηκαν από το ΕΣΠΑ 921 θέσεις, οι περισσότερες 506, παραχωρούνται στο δήμο Πύργου για τους τρεις παιδικούς του σταθμούς, τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τον Παιδικό Σταθμό Επιοταλίου.


Τραυματισμός 15χρονου ποδηλάτη

Στο Νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ένας Ενας 15χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε χθές αργά το απόγευμα στη οδό Αντωνίου Πετραλιά, στην είσοδο της Αμαλιάδας, όταν το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Ο 15χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.



Απαγχονίστηκε 58χρονος

Τέλος με φρικτό τρόπο έδωσε στη ζωή του, ένας 58ρονος στην Σκιλλουντία Ολυμπίας το πρωί του Σαββάτου. Ο αυτόχειρας που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό κρεβάτι, απαγχονίστηκε με καλώδιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου, φορώντας νάιλον σακούλα στο κεφάλι! Ζούσε με τους γονείς του και την οικογένεια του αδελφού του, και ήταν τα μέλη της οικογένειάς του που αντίκρισαν το φρικτό θέαμα, όταν πήγαν στο δωμάτιο του στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου.



Καταγγελία για απόπειρα βιασμού

Απόπειρα βιασμού από έναν 20χρονο κατήγγειλε χθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας 45χρονη που διαμένει στα Λεχαινά. Η γυναίκα κατέθεσε ότι βρισκόταν στην Παλαιά Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, μεταξύ Ανδραβίδας και Λεχαινών, όταν δέχθηκε επίθεση από το νεαρό με σκοπό να τη βιάσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Λίγη ώρα αργότερα η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σε συνεργασία με τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου από τη Μυρσίνη, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή πάνω στα γεγονότα.


Αρχ. Ολυμπία και Χλεμούτσι με το «Φως της πανσελήνου»

Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την Επικράτεια, θα παραμείνουν ανοιχτοί μεθαύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση του θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Στην Αρχαία Ολυμπία συμμετέχει στις εκδηλώσεις η Ζ΄ΕΠΚΑ. Έτσι τη βραδιά της πανσελήνου, θα είναι ανοιχτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο ο αρχαιολογικός χώρος από τις 9 το βράδυ ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, διοργανώνεται εκδήλωση και μουσική βραδιά με το μουσικό σύνολο Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας με δύο βιολιά, μια βιόλα και ένα τσέλο. Επίσης η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι ανοιχτό θα είναι για το κοινό με ελεύθερη είσοδο και το Κάστρο Χλεμούτσι για να απολαύσει ο κόσμος την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.


Αυλαία με «Τρωάδες στην Αρχ. Ηλιδα

Με το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» πέφτει σήμερα το βράδυ, η αυλαία του 23ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Οι «Τρωάδες» είναι το κατ’ εξοχήν αντιπολεμικό κείμενο του ποιητή που αγγίζει την ψυχή μέσα στους αιώνες. Σκιαγραφεί την ανθρώπινη πλευρά του πολέμου και τις συνέπειες για τα γυναικόπαιδα. Γιατί τα θύματα δεν έχουν πατρίδα. Την διασκευή και την απόδοση έχει κάνει ο Αλέξης Μίγκας και στους ρόλους του Ποσειδώνα, του Ταλθύβιου και του Μενέλαου είναι ο Οδυσσέας Σταμούλης, ενώ τους ρόλους της Κασσάνδρας, της Ανδρομάχης και της Ελένης ερμηνεύει η Μαίρη Βιδάλη. Στη φωνή της Αθηνάς και κορυφαία η Ελένη Ροδά και ως Εκάβη η Νίτα Παγώνη, ενώ συμμετέχουν οι: Χαρά Καλατζίδου, Μαρία Συμεών, Μαρία Ράλλη και Κώστας Τσιομίδης. Η παράσταση θα ανέβει στις 9:15 το βράδυ.
ΠΗΓΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 12:00 - 18/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...