Στα χέρια του FBI «οι εγκέφαλοι» των Anonymous

Στα χέρια του FBI, βρίσκονται οι «εγκέφαλοι» των Anonymous, της διαδικτυακής κολεκτίβας που από το 2010 πλήττει ηλεκτρονικούς στόχους, υποστηρίζει ανώτατο στέλεχος. Από τα τέλη του 2010, οι Anonymous προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών (κλοπές δεδομένων, κατάρρευση ιστοσελίδων κ.ά.)
.

Ωστόσο, οι πρόσφατες συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, μια ισχυρής ομάδας χάκερ, είχε «τεράστιο αποτρεπτικό αποτέλεσμα» στην ομάδα των Anonymous καθώς, σύμφωνα με τον Οστιν Μπέργκλας, βοηθό ειδικού πράκτορα και υπεύθυνου του κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη, «όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous».

Αυτός είναι και ο λόγος, συνεχίζει, που οι κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous το τελευταίο διάστημα έχουν «μειωθεί στο ελάχιστο».

Οι συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, γνωστού με το όνομα «Sabu», ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI.

Σύμφωνα με την Huffington Post, ο «Sabu» έκανε το λάθος να αφήσει εκτεθειμένη τη διεύθυνση IP του. Ένα σφάλμα που επέτρεψε στους ερευνητές να εντοπίσουν τη θέση του σε ένα διαμέρισμα στο Lower East Side του Μανχάταν και τελικά να τον συλλάβουν.

Η Huffington Post δημοσιεύει και τις φωτογραφίες μερικών από τους θεωρούμενους ως βασικούς χάκερ που συνελήφθησαν και φαίνεται πώς είναι εγκέφαλοι των Anonymus:

Τζέρεμι Χάμοντ
Γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», ο Χάμοντ έχει ομολογήσει την ενοχή του ως προς την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης: «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Εκανα ότι πίστευα σωστό».

Εκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ
Γνωστός ως «Sabu», είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Μετά τη σύλληψή του βοήθησε το το FBI, προδίδοντας τους συναδέλφους του απο την υποομάδα των Anonymus, LulzSec. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 124 χρόνια, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Μερσέντες Ρίνι Χάφερ
Γνωστή και ως «Νο», η Χάφερ είναι μέρος της «Paypal 14», μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας PayPal.

Κρίστοφερ Ντόγιαν
Γνωστός ως «Commander X» συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Sony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια. Αν και συνελήφθη αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 15 ετών, κατέφυγε στον Καναδά.

Μπάρετ Μπράουν
Σε αντίθεση με τους περισσότερους Anonymous ο, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, αυτοαποκαλούμενος «εκπρόσωπος» των χάκερ, δεν κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες να διατηρήσει την ανωνυμία του. Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 κατηγορούμενος για διαδικτυακή απειλή εις βάρος ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία.

Ντμίτρι Γκούζνερ
Γνωστός ως «Aendy», συνελήφθη όταν προσπαθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας. Ή ο πρώτος χάκερ των Anonymous που συνελήφθη.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...