«Χρυσή» ισοπαλία απέσπασε ο ΠΑΟΚ από τη Σάλκε στη Γερμανία

Τη τύχη και τη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κρατάει ο ΠΑΟΚ στα χέρια του μετά την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε από την Σάλκε στο Γκεζελκίρχεν. Πλέον ο ΠΑΟΚ θα παίξει για δύο αποτελέσματα στη ρεβάνς της άδειας (λόγω τιμωρίας) Τούμπας την ερχόμενη Τρίτη καθώς με «λευκή» ισοπαλία ή νίκη θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


Διπρόσωπος εμφανίστηκε ο «δικέφαλος του βορρά» καθώς στο πρώτο μέρος είχε πολλά προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα, ενώ οι παίχτες του Στέφενς έχαναν εύκολα τις μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έδιναν κενούς χώρους στους γηπεδούχους για να κάνουν απειλητική την παρουσία τους. Αντίθετα στο δεύτερο 45αλεπτο ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε, κοίταξε στα μάτια την Σάλκε, ισορρόπησε το παιχνίδι κερδίζοντας τις μονομαχίες, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα λάθη του και έφτασε στην ισοφάριση με τον κορυφαίο παίχτη του τον Μίροσλαβ Στοχ.

Μόνο για ένα πεντάλεπτο το πρώτο, στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια την Σάλκε και έδωσε την αίσθηση ότι θα πάλευε σαν ίσο προς ίσο στο Γκεζελκίρχεν. Στο διάστημα αυτό οι παίχτες του Στέφενς κέρδισαν τρία συνεχόμενα κόρνερ κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Χίλντεμπραντ χωρίς όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την γερμανική εστία. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και από το 10ο λεπτό μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου έγιναν το απόλυτο αφεντικό στο ματς αναλαμβάνοντας τα ηνία και έχοντας την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, έδωσε χώρους στους γηπεδούχους και έδειχνε ευάλωτος σε κάθε επιθετική δράση των γερμανών. Η πίεση της Σάλκε από την δεξιά πτέρυγα με κύριους μοχλούς τους Φαρφάν και Ουτσίντα δημιουργούσε προβλήματα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη φάση καθώς οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ προλάβαιναν την τελευταία στιγμή και έδιωχναν. Δεν συνέβη όμως αυτό στο 32’ όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ ο Φαρφάν με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και μέσα (1-0) πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ. Το γκολ έδωσε πνοή στους γηπεδούχους που συνέχισαν να ανεβάζουν ρυθμό στην απόδοση τους και δύο λεπτά μετά έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα με τον Σάλαϊ να γυρίζει στον Νράξλερ, αυτός μπροστά στον Χακόμπο δεν πρόλαβε την προβολή. Στο 38’ σε μία από τις λίγες φορές που ο ΠΑΟΚ πάτησε στη περιοχή των γερμανών οι «ασπρόμαυροι» άγγιξαν την ισοφάριση όταν μετά το πλασέ του Κατσουράνη, και την απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς στη γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Λούκας που σούταρε πολύ ψηλά άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Η ευκαιρία αφύπνισε τους γηπεδούχους που «απάντησαν» στο επόμενο λεπτό με την σέντρα του Φαρφάν στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Τζόουνς με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ, αλλά και το σουτ βολίδα έξω από τη περιοχή του Ντράξλερ στο 39’ που πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χακόμπο.



Η… μεταμόρφωση και η ισοφάριση

Τελείως διαφορετικό πρόσωπο έδειξε ο ΠΑΟΚ το δεύτερο μισό από ότι στο πρώτο μέρος. Ο «δικέφαλος» αφού πρώτα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα δικά του λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν έδινε χώρους στους γερμανούς να αναπτυχθούν από την δεξιά πτέρυγα, άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά στη κόντρα και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κάτι θετικό. Στο 56’ οι παίχτες του Στέφενς «έκλεψαν» τη μπάλα στη μεσαία γραμμή ο Λούκας έκανε κίνηση μέσα στη περιοχή όμως το σουτ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Χίλντεμπραντ.

Η αγωνιστική άνοδος του Στοχ, συμπαρέσυρε τους θεσσαλονικείς που έπαιζαν στα ίσια πλέον με τους Γερμανούς και έψαχναν την ευκαιρία για να πετύχουν την ισοφάριση.

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση 75 λεπτών (73’) ο Στοχ πήρε τη μπάλα έξω από τη περιοχή, συνέκλινε και με φαλτσαριστό σουτ κεραυνοβόλησε τον Χίλντεμπραντ στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του 1-1.

Η Σάλκε προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει εκ νέου τα ηνία στο σκορ όμως ο Χακόμπο στο 79’ πρόλαβε και βγήκε στο τετ α τετ με τον Χόβεντες απομακρύνοντας με ιδανικό τρόπο το πλασέ του τελευταίου.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ με διπλή ζώνη άμυνας κράτησε μακριά τους γηπεδούχους από την εστία του, χωρίς μάλιστα να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση και κράτησε μια πολύτιμη ισοπαλία που του δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κίτρινες: 88' Ουτσίντα – 12' Κίτσιου, 17' Στοχ, 70' Τζιόλης, 77' Λάζαρ

Διαιτητής: Λανουά (Γαλλία)

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Φουκς, Ματίπ, Μέγιερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Χέγκερ (78' Γκορέτζκα ), Τζόουνς, Φαρφάν (87' Πούκι), Σαλάι

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (62' λ.τ. Κάτσε), Στοχ, Λούκας (90+1' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62' Αθανασιάδης)

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...