«Πέταξε» η πρόκριση για τoν Ατρόμητο, 1-3 από Άλκμααρ

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ατρόμητος στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του EuropaLeague, καθώς γνώρισε οδυνηρή ήττα με 3-1 μέσα στο Περιστέρι από την Άλκμααρ και πλέον η ρεβάνς στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα αποκτά τυπικό χαρακτήρα.
Ήθελε αλλά δεν μπορούσε ο Ατρόμητος που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε την εστία των Ολλανδών όμως υστέρησε στην τελική προσπάθεια απέναντι στην Άλκμααρ που με το απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε. Δύο γκολ για την Άλκμααρ πέτυχε ο Γκούντμουντσον στο 51΄ και στο 90΄+3΄ και ένα ο Γιόχανσον στο 73΄, ενώ το μοναδικό τέρμα της ελληνικής ομάδας σημείωσε με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 76ο λεπτό.

Κι όμως το ξεκίνημα και η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι η ομάδα του Παράσχου θα μπορούσε αν μη τι άλλο να πετύχει ένα γκολ και να ανοίξει πρώτη το σκορ που σίγουρα θα άλλαζε την μορφή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και έχασαν μόλις στο 8ο λεπτό μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Νάστου έφυγε άουτ. Οι παίκτες του Παράσχου ανέβαζαν συνεχώς στροφές και στο 22ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με σουτ του Ουμπίδες από ιδανική θέση στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο έξω από τα δοκάρια του Αλβαράδο.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής στα επόμενα έξι λεπτά, χάνοντας δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως η Άλκμααρ άλλοτε δύσκολα και άλλοτε εύκολα κατάφερνε να κρατά ανέπαφη την εστία της.

Η εικόνα για τον Ατρόμητο όχι μόνον δεν βελτιώθηκε στο 2ο ημίχρονο, αλλά αντίθετα οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και το πέτυχαν: Στο 48΄ προειδοποίησαν για τις διαθέσεις τους με καλή εκτέλεση φάουλ του Γκούντελι που πέρασε λίγο άουτ από τα γκολπόστ του Σηφάκη (που δεν ανησύχησε στο πρώτο ημίχρονο), για να έρθει η φάση του 51ου λεπτού: Από ωραία σέντρα του Μπέερενς ο Γκούντμουντσον με πλάγιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σηφάκη, «παγώνοντας» το γήπεδο (0-1). Το γκολ αυτό «έκοψε τα πόδια» των παικτών του Παράσχου που φαινόταν ότι δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο απέναντι στην Άλκμααρ που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπέερενς δοκίμασε να σουτάρει, όμως αυτή τη φορά ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τον κίνδυνο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε μόλις στο 65΄ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Παπαδόπουλο που έκανε το σουτ, όμως ο Αλβαράδο έπιασε την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φυτανίδης είχε μια καλή προσπάθεια με εκτέλεση φάουλ που όμως δεν αιφνιδίασε τον Αλβαράδο.

Στο 73΄ η Άλκμααρ διπλασίασε τα τέρματά της με «δράστη» τον Γιόχανσον που έπιασε στον ύπνο την ελληνική άμυνα. Οι ελπίδες του Ατρόμητου αναπτερώθηκαν στο 76ο λεπτό με γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από το σημείο του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Αλβαράδο. Αν ήταν μάλιστα λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει στο 84΄ ύστερα από ωραία προσπάθεια του Μπρίτο μέσα στα καρέ των Ολλανδών όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ατρόμητος πέρασε μπροστά για να ισοφαρίσει ρισκάροντας πολύ – είναι η αλήθεια – καθώς απέναντί της δεν είχε μια μέτρια ομάδα, και το «πλήρωσε»: Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ολλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό τρόπο ο Γκούντμουντσον αφού απέφυγε και τον Σηφάκη έκανε το τελικό 1-3 βάζοντας συγχρόνως «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες των Περιστεριωτών για πρόκριση, αφού πλέον πρέπει να σκοράρουν τουλάχιστον τρεις φορές στην Ολλανδία στον αγώνα ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Διαιτητής: Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (84' Καραμάνος), Δημούτσος (70' Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, (61' Ναπολεόνι), Καραγκούνης Ουμπίδες, Παπαδόπουλος.

Άλκμααρ (Φερμπεικ): Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκοουβέλεου, Φίρχεφερ, Χένρικσεν, Γκούντελι, Ελμ (71' Όβερτουμ), Βάουτενς, Μπέερενς (86' Μάρτενς), Α. Γιόχανσον (92' Μπεργκάους), Γκούντμουντσον.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...