Ιαπωνία: Διαστημικός ήρωας βοηθά τους επιβάτες στο μετρό

Ο 27 χρόνος Τανταχίρο Κανεμάσου δεν είναι ένας συνηθισμένος νέος. Εδώ και τρεις μήνες, φοράει την διαστημική του στολή και πηγαίνει στους σταθμούς του μετρό.

Βοηθάει γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και ταξιδιώτες με αποσκευές. Στο Τόκιο είναι γνωστός ως ο ήρωας του μετρό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους.


«Για τους Ιάπωνες είναι δύσκολο να προσφέρουν ή να δεχτούν βοήθεια, επειδή μετά αισθάνονται υποχρέωση. Η μάσκα που φοράω που πραγματικά βοηθάει, αφού δεν με βλέπουν», δήλωσε ο Τανταχίρο Κανεμάσου.

Τις πρώτες ημέρες οι επιβάτες ήταν πολύ επιφυλακτικοί και φοβισμένοι. Σίγα, σιγά όμως πείστηκαν για τις προθέσεις του Τανταχίρο Κανεμάσου και πλέον ζητούν να τους βοηθήσει.

Όμως ο χρόνος δεν φτάνει, γιατί ο ήρωας του μέτρο εργάζεται σε κατάστημα βιολογικών τροφών. Προσπαθεί λοιπόν να αποκτήσει συνεργάτες.

«Μπορώ να είμαι εδώ μόνο μια-δυο ώρες την ημέρα γιατί δουλεύω. Θέλω να φτιάξω μια ομάδα εθελοντών για να βοηθάμε τους ανθρώπους όλη την ημέρα», υποστηρίζει ο 27χρόνος εθελοντής.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...