Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη περιοχή Καρούζα Κεφαλλονιάς

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη περιοχή Καρούζα Κεφαλλονιάς. Επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα από την πυρκαγιά στη Ρόδο, έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες στις περιοχές Καλαβάρδα και Σαλακό.
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Ανω Καλλιθέα, Πατρών. Στο σημείο επιχειρεί ένα ελικόπτερο το οποίο κάνει ρίψεις σε εστίες που καίνε σε δύσβατη περιοχή, ενώ οι επίγειες δυνάμεις σβήνουν τις τελευταίες μικροεστίες.

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Έβρο, Κυκλάδες, Σποράδες, Σκύρο, Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θέλουν να «ριχτεί φως» στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό και χαιρέτησαν την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να διερευνηθεί η υπόθεση, δήλωσε την Τετάρτη η προεδρεύουσα του Συμβουλίου.

«Πρέπει να διευκρινιστεί τι συνέβη και να εξεταστεί η κατάσταση», δήλωσε η πρέσβης της Αργεντινής στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρία Περτσεβάλ μετά από μετά από μια κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας .

«Τα μέλη του Συμβουλίου, χαιρέτισαν την αποφασιστικότητα του Γενικού Γραμματέα Μπαν Κι Μουν να προχωρήσει σε ενδελεχή και αμερόληπτη έρευνα» συμπλήρωσε .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία είναι μεταξύ των περίπου 35 χωρών που ζήτησαν από τον επικεφαλής ερευνητή του ΟΗΕ Άκε Σέλστρομ του οποίου η ομάδα είναι αυτή τη στιγμή στη Συρία, να ερευνήσει τις καταγγελίες το συντομότερο δυνατόν.

Εν τούτοις όπως είπε η πρέσβης της Αργεντινής στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν υιοθετήθηκε μια επίσημη δήλωση για την καταγγελία περί χρήσης χημικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ένας διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα, τα δύο από τα τρία μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που προσπαθούν από την αρχή της κρίσης στη Συρία να στηρίξουν το καθεστώς Άσαντ ήταν αντίθετες με την υιοθέτηση μιας κοινής δήλωσης.
ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...