Τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου συνελήφθησαν την Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής.
Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.
Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.
Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά. Η πρόταση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της.
Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της δικαιοσύνης καταγραφές συνομιλιών.
Έρευνα στα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ θα διενεργήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς
Η υπόθεση των υπαλλήλων του «Οίκου του Ναύτου» που συνελήφθησαν επ΄ αυτοφόρω για χρηματισμό, ενδεχομένως να φέρει στο φως κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τίθενται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ.Ειδικότερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.
Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για την υπόθεση δόθηκε αμέσως εντολή για καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσε δέκα ημέρες, αλλά και το ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κάμερα σε επ΄αυτοφώρω σύλληψη.
Σημειώνεται ότι η σύλληψη των τεσσάρων υπαλλήλων στην κλινική της Λεωφόρου Θηβών, έγινε παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση. Η κάμερα φέρεται να έχει καταγράψει τη συναλλαγή των κατηγορουμένων με τον καταγγέλοντα κλινικάρχη, στον οποίο οι υπάλληλοι είχαν υποσχεθεί 500.000 ευρώ από τα «κέρδη» της απάτης και είχαν ζητήσει τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, ποσού 250.000 ευρώ, ήταν αυτή που είχε κανονιστεί να δοθεί σήμερα.
Κεντρικό ρόλο, πάντως, στην υπόθεση φαίνεται να έχει η εκ των συλληφθέντων υπάλληλος του ταμείου, που υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας και ο συνάδελφός της διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Οίκου του Ναύτου.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου