Στη «φάκα» για ηρωίνη ο «Πίου»!-καθώς συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε τηλεοπτικό αστέρι της μπάλας, καθώς συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μεταφέρει στο... στομάχι του 1.285 γραμμάρια ηρωίνης. Ο λόγος για τον «Πίου», ο οποίος έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις εταιρίας κινητής τηλεφωνίας όπου πρωταγωνίστησε, αλλά αποδείχθηκε βαποράκι της νιγηριανής μαφίας.
Ο 37χρονος Νιγηριανός Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έγινε γνωστός μέσα από τις διαφημίσεις ως ο άσχετος μπαλαδόρος από την «ποδοσφαιρομάνα» Λουλιαλάμπα, τον οποίον ανακάλυψε ο πρόεδρος ομάδας (ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης) από τη Φενερμπαχτσέ!

Ο Νιγηριανός, ωστόσο, μπορεί να μην ήξερε από μπάλα αλλά γνώριζε πολύ καλά από... καθαρή ηρωίνη. Οπως έγινε γνωστό από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που του πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Παρασκευής, ο «Πίου» ταξίδεψε από την Ουγκάντα μέσω Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα. Ο ίδιος είχε καταπιεί 58 σακουλάκια (!) με ηρωίνη, συνολικού βάρους σχεδόν 1,3 κιλού. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Αφρικής προς τη δυτική Ευρώπη.
Οι αστυνομικοί, που είχαν τη σχετική πληροφορία, μόλις είδαν τον Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο στην αίθουσα αφίξεων τον ακινητοποίησαν και πραγματοποίησαν έλεγχο, ενώ η ακτινογραφία αποκάλυψε την ύπαρξη αυτοσχέδιων ωοειδών συσκευασιών με ναρκωτικά στο στομάχι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μπαλαδόρος από τη Νιγηρία, ο οποίος ζει μόνιμα στα Χανιά τα τελευταία χρόνια, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μεταφέρει ναρκωτικά στο παρελθόν. Ειδικότερα, όπως περιέγραψε, δέχθηκε πρόσφατα ένα τηλεφώνημα από κάποιο γνωστό του πρόσωπο στη Νιγηρία, το οποίο του πρότεινε να κάνει το συγκεκριμένο «αμαρτωλό» ταξίδι αντί 4.000 ευρώ.
«Το έκανα για τα λεφτά, ήταν η πρώτη φορά» φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς. Ο άγνωστος Νιγηριανός, που «στρατολόγησε» τον 37χρονο Τζόελ Ανίνο, φέρεται ότι του είχε πει ότι μόνο όταν φτάσει στην Αθήνα θα τον ενημέρωνε με νέα τηλεφωνική κλήση για τον παραλήπτη της καθαρής ηρωίνης.
Ερευνες
Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τον παραλήπτη της ηρωίνης, ενώ εις βάρος του «Πίου» σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 37χρονος συστήθηκε στους Ελληνες μέσα από τη διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στο πλευρό του αγαπημένου ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη, ωστόσο, εκείνη που τον γνώρισε πρώτη από κοντά ήταν η Σμαράγδα Καρύδη, αφού ο Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο είχε κάνει το ντεμπούτο του δίπλα στην όμορφη ηθοποιό συμμετέχοντας στην ταινία «Η κληρονόμος».

Γεννημένος στη Νιγηρία στις 18 Δεκεμβρίου του 1978, ο «Πίου» βρέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από 15 χρόνια, με σκοπό να αγωνιστεί στη θέση του δεξιού χαφ διεκδικώντας τότε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Χαϊδαρίου, ωστόσο, η συνεργασία αυτή δεν προχώρησε λόγω σοβαρού τραυματισμού του. Λίγο αργότερα ξεκίνησε να δουλεύει ως τεχνικός σε τηλεοπτικές παραγωγές για διάφορα project, ώσπου ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία «Η κληρονόμος» και αμέσως μετά σε σειρά διαφημίσεων που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο.
Το 2012 άρχισε να απασχολεί και πάλι τα... ποδοσφαιρικά δελτία, με τον τότε πρόεδρο του Πανακρωτηριακού Χανίων Κυριάκο Καλλέργη να κάνει τα πάντα προκειμένου το «μαύρο πιστόλι» να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του. Πριν από τα Χανιά και το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο διέθετε δελτίο αθλητικής ιδιότητας από την ομάδα Αρτεμις Μεγάρων. Οπως αναφέρουν μέλη της σημερινής διοίκησης του Πανακρωτηριακού, ο Νιγηριανός παρέμεινε στην ομάδα μόνο έναν χρόνο, ενώ ελάχιστες ήταν οι φορές που επιλέχτηκε από τον προπονητή του, καθώς δεν κατάφερε με τις επιδόσεις του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Την ίδια χρονιά ο «Πίου» μετακόμισε μόνιμα στην πόλη των Χανίων, καθώς η σύζυγός του, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, κατάγεται από την Κρήτη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...