Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατά Δημητρακόπουλου για τον Β. Ρέστη - Τι απαντά ο δικηγόρος

Δριμεία απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης σε βάρος των εισαγγελέων που χειρίστηκαν την έρευνα σε βάρος του, δίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Με ανακοίνωσή της, στηλιτεύει την τουλάχιστον απρεπή συμπεριφορά του συνηγόρου του εφοπλιστή Μιχ. Δημητρακόπουλου ο οποίος
«εγκάλεσε» χθες την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για το πόρισμα που συνέταξε, αποδίδοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στον Βίκτωρα Ρέστη.

Η Ένωση Εισαγγελέων υπενθυμίζει με νόημα στο δικηγόρο αλλά και στον εφοπλιστή την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της οι οποίοι μπορούν να ελεγχθούν, όπως τονίζει, από τα Συμβούλια Επιθεώρησης και όχι από τους «συνηγόρους των ποινικά ελεγχόμενων προσώπων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, λαμβάνοντας αφορμή από δημόσια Δήλωση του δικηγόρου Αθηνών Μ. Δημητρακόπουλου, στην οποία –εκτός άλλων- στρέφεται προσωπικά κατά Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, αναφερόμενος ειρωνικά στη «μέγιστη νομική της κατάρτιση», για το λόγο ότι ο χειρισμός εκ μέρους της υπόθεσης, την οποία εκείνος ανέλαβε ως συνήγορος υπεράσπισης, δεν ικανοποίησε τον ίδιο ή τον εντολέα του, περιορίζεται να υπογραμμίσει τα ακόλουθα :

(α) Στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, το Σύνταγμα και ο νόμος επιφυλάσσουν πλήρη λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε έλεγχος του βαθμού ανταπόκρισης στα καθήκοντά τους έχει ανατεθεί στα οικεία Συμβούλια Επιθεώρησης (80 επ. Ν 1758/1988) και όχι στους συνηγόρους των υπ’ αυτών ποινικά ελεγχομένων προσώπων.

(β) Οι προσωπικές αναφορές σε δικαστικό λειτουργό, στην προαναφερθείσα Δήλωση του δικηγόρου Αθηνών, εξαιτίας του ότι εκείνη δεν ενήργησε με τρόπο ευνοϊκό για τον εντολέα του, απάδει, πέραν άλλων, στο πλαίσιο υποχρεώσεων που ο Κώδικας περί Δικηγόρων διαγράφει, όσον αφορά στη χρηστή και ευπρεπή συμπεριφορά των τελευταίων (49 επ. ΝΔ 3026/1954). Τούτο όμως, εμπίπτει στην ελεγκτική αρμοδιότητα του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος απαντά:

Στις δημοκρατίες ουδείς εξαιρείται από τη καλόπιστη κριτική. Όσο ζω θα ασκώ το συνταγματικό μου δικαίωμα να στοχάζομαι ελεύθερα και κανείς δεν θα μου το στερήσει αυτό, ιδίως ο κ. Δημήτρης Ζημιανίτης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί χθες το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορος του Β. Ρέστη, Μιχ. Δημητρακόπουλος εκτοξεύοντας «πυρά» για το εισαγγελικό πόρισμα αλλά και την ποινική δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή.

Από το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου, ήταν σαφής η επιχείρηση «στοχοποίησης» που στήνει ο Βίκτωρας Ρέστης για τους εισαγγελείς οι οποίοι διενήργησαν την έρευνα που κατέληξε στην άσκηση σωρείας κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του. Λίγες ώρες μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο εκβιασμούς και απειλές σε βάρος επιχειρηματιών, ληστείες ακόμη και απόπειρα δολοφονίας, ο Βίκτωρας Ρέστης φαίνεται πως συνεχίζει να…. τρομοκρατεί.

Στο πλαίσιο του εκφοβισμού μάλιστα που ασκεί ο εφοπλιστής δεν παραλείπει να εξαπολύσει έμμεσες απειλές και κατά των δημοσιογράφων για τη δημοσιοποίηση στοιχείων του πορίσματος. Κυρίως όμως «στο κάδρο» βάζει την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας που διενεργήθηκε από τέσσερις συναδέλφους της. Απώτερος στόχος του βέβαια, είναι η εξαίρεσή της από τις υποθέσεις που τον βαρύνουν και οι οποίες είναι πολλές (βλ. δάνεια FBBank και Tαχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπόθεση Καρούζου).

Ο κατηγορούμενος εφοπλιστής βλέποντας, όπως φαίνεται, να κινδυνεύει και πάλι με τον κίνδυνο της προφυλάκισης, δίνει την ύστατη μάχη να κρατήσει δεμένα τα χέρια των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών αλλά και …κλειστά όλα τα στόματα. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορος του εφοπλιστή , Μιχ. Δημητρακόπουλος, απαντώντας σε όσα του καταλογίζει το εισαγγελικό πόρισμα αν και αρχικά αμφισβητεί ακόμη και την ύπαρξή του, τελικά ομολογεί πως πρόκειται για μια «βορβορώδη δικογραφία» που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

 Ο κ. Δημητρακόπουλος απευθύνει ευθείες βολές κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που συνέταξε το πόρισμα «καταπέλτη», όπως το χαρακτηρίζει, σε βάρος του Βίκτωρα Ρέστη. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Δημητρακόπουλος αμφισβητεί τη νομική επάρκεια της εισαγγελέως την οποία κατηγορεί για τη διαρροή στον Τύπο στοιχείων του πορίσματος το οποίο, όπως τονίζει, αποτελεί «απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο».

Επίσης, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη βαρύτητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο κ. Ρέστης, μιλά για μόνο μία (!) μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του από δικηγόρο και επικαλείται τη επαγγελματική του πορεία και τη «φιλανθρωπική του δράση» για να καταδείξει πως «ουδεμία σχέση» έχει με όσα του αποδίδονται.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...