Bloomberg: Στα άκρα η διαμάχη Λαγκάρντ-Μέρκελ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

H Ελλάδα διεκπεραιώνει τα προαπαιτούμενα για δάνειο , όμως τώρα όλα εξαρτώνται από τη διαμάχη Λαγκάρντ και Μέρκελ, αναφέρει το πρακτορείο Bloοmberg, υποστηρίζοντας ότι η Μέρκελ δηλώνει επιφυλακτική και η Λαγκάρντ ανυποχώρητη απαιτεί αναδιάρθρωση χρέους , προειδοποιώντας ξανά από το  γαλλικό ραδιόφωνο ότι διαφορετικά η συμφωνία των Ευρωπαίων με την Ελλάδα θα καταρρεύσει.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο το ΔΝΤ και η Γερμανία αναπόφευκτα θα κονταροχτυπηθούν προβλέπει ο Stephen Jen, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.
Το δίλημμα της Μέρκελ συνοψίζεται στο εάν θα υποχωρήσει στις πιέσεις Λαγκάρντ για ελαφρύνσεις ή θα «πληρώσει» την αποχώρηση του ΔΝΤ από το νέο πρόγραμμα. Και όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του Bloomberg από την Ουάσιγκτον, η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν υπέρμαχος της συμμετοχής του ΔΝΤ το 2010 ερχόμενη τότε σε ρήξη με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Δίλημμα αντιμετωπίζει και η Κριστίν Λαγκάρντ, γιατί μπορεί το 2010 να υποχώρησε το ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όμως η νέα έκθεση του Ταμείου προβλέπει εκτίναξη του ελληνικού χρέους άνω του 200% επί του ΑΕΠ, την επόμενη διετία, και καθιστά αναγκαίες τις ελαφρύνσεις , όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος Andrew Mayeda.
«Χωρίς τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται από το πρόγραμμα του 2012 και χωρίς τα δάνεια που αναμένονται του χρόνου, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό το φάσμα του Grexit» , τονίζεται στο δημοσίευμα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...