Η ΕΡΤ απαντά στη Λαϊκή Ενότητα για τα περί μεροληπτικής μεταχείρισης

«Η ΕΡΤ τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους ισχύοντες κανόνες περί ισότιμης και αναλογικής προβολής των θέσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων τους, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη». Αυτή είναι η απάντηση της δημόσιας τηλεόρασης στις κατηγορίες της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί μεροληπτικής μεταχείρισης του κόμματος.

Η ανακοίνωση έχει αυστηρό ύφος αφήνοντας αιχμές για όσους «παρότι δηλώνουν ότι επιθυμούν μία ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΡΤ, στην ουσία απλώς διεκδικούν για τον εαυτό τους πιεστικά τη μερίδα του λέοντος στην προβολή».
Η ΕΡΤ σημειώνει ότι ήδη από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις ενημερωτικές - ειδησεογραφικές εκπομπές της σε όλες τις ζώνες συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, είτε διά της φυσικής τους παρουσίας στο στούντιο είτε καλούμενοι να παρέμβουν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις του κόμματος.
«Τόσο η συχνότητα συμμετοχής όσο και εν γένει ο χρόνος προβολής των κομμάτων και των εκπροσώπων τους αποτελούν μετρήσιμα στοιχεία, μη δεκτικά ερμηνειών και υποκειμενικής προσέγγισης. Για το λόγο αυτό και για τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, η ΕΡΤ προτίθεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία αυτά για την προηγούμενη ημέρα» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.
Η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγγείλει ότι δεν εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες σε τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ και υποστήριξε ότι η μεθοδολογία των τηλεφωνικών συνδέσεων απομονώνει τον εκπρόσωπό της από τον αναγκαίο δημοκρατικό διάλογο.
«Αγωνιστήκαμε για μία ΕΡΤ δημόσια δημοκρατική πλουραλιστική και όχι για ένα ραδιοτηλεοπτικό κυβερνητικά καθοδηγούμενο μέσο» τόνιζε η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...