Σκουρλέτης: Χωρίς το δημοψήφισμα θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit (Video)

Χωρίς το δημοψήφισμα του 62% του ΟΧΙ, θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Σόιμπλε», υποστήριξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν «μαξιμαλιστικό», σημειώνοντας πως «δεν ήταν χαμένος ο αγώνας που έδωσε αυτή η πλευρά, δεν ήταν χαμένοι αυτοί οι μήνες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει μία πορεία που θα ξεπερνά τα ασφυκτικά όρια της συμφωνίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τους αγρότες.
«Μπορούμε να πάρουμε αντισταθμιστικά μέτρα με τους αγρότες για να παράξουμε προϊόντα τα οποία λείπουν. Να έχει βιβλίο εσόδων – εξόδων ο αγρότης, προκειμένου όλα του τα έξοδα να απαλλάσσονται από το φορολογητέο εισόδημα... Η Γαλλία έχει τρεις – τέσσερις συνεταιρισμούς για το λάδι και εμείς τρεις – τέσσερις σε κάθε νομό», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Θέλουμε να κάνουμε πιο δίκαιη και ανώδυνη την εφαρμογή των μέτρων», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντας τον «κατ' ανοχήν αρχηγό».
Σχετικά με την Λαϊκή Ενότητα είπε πως «ως ένα μεγάλο βαθμό αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της δραχμής».
«Υπήρχε στρατηγική διαφορά που υπήρχε και στο παρελθόν και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του νομίσματος αλλά και σε βαθύτερες διαφορές προηγούμενων δεκαετιών», σημείωσε.
Δείτε το βίντεο:
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...