Υποκλίθηκε με 3-0 ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός υποκλίθηκε με 3-0 στην ανωτερότητα της Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League παρουσία 32.000 θεατών στο «Καραϊσκάκης».
Η ομάδα του Σίλβα παρουσιάστηκε μάλλον ανέτοιμη για ένα τέτοιο ματς που απαιτούσε τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση και στα 90΄ και δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος του αγώνα.
Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 52΄ με τον Μίλερ με μακρινή σέντρα-σουτ, και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Γκέτσε στο 89΄. Στο 90+2′ ο Μίλερ με πέναλτι που κέρδισε ο Κομάν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε κάποιες καλές στιγμές για να σκοράρει.
Εξαρχής η εξίσωση που καλείτο να λύσει ο Ολυμπιακός ήταν δύσκολη, αυτό το ήξερε ο Σίλβα και γι αυτό φρόντισε να «οχυρώσει» την άμυνά του και να φορτώσει το κέντρο με αμυντικά χαφ, όμως από μόνο του δεν αρκούσε για να φρενάρει τον ρυθμό της αντίπαλης ομάδας. Οι παίκτες της Μπάγερν που άλλαζαν συνεχώς θέσεις και έτρεχαν ασταμάτητα καλύπτοντας χώρους, μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» τέταρτο πήραν πλήρως τα ηνία του αγώνα και πίεζαν ασφυκτικά τα καρέ του Ολυμπιακού.
Στο 8ο λεπτό ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Κασάμι έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Νόϊερ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Τρίας λεπτά αργότερα ο πρωταγωνιστής ήταν ο Ντομίνγκες που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Μπάγερν. Η Μπάγερν μετά τα πρώτα λεπτά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να επισκέπτεται όλο και πιο συχνά τα καρέ του Ολυμπιακού.
Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τη Μπάγερν ήταν στο 17ο λεπτό όταν ο Αλόνσο έβγαλε έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως ο Τιάγκο για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα μπροστά από τον Ρομπέρτο.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όμως ο νεοαποκτηθείς Ιντέγιε από πλεονεκτική θέση έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που έπιασε εύκολα ο Νόιερ.
Η Μπάγερν έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 25΄: Από στημένη φάση και εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Λεβαντόφκσι βρέθηκε ξεχασμένος από την άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά που έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Ιντέγιε!
Δύο λεπτά αργότερα ο Αλόνσο μόνος έξω από την περιοχή μετά από λάθος των αμυντικών του Ολυμπιακού σούταρε συρτά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από ρο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.
Ενδεικτικό της πίεσης που ασκούσε η Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο ήταν και η κατοχή μπάλας που ήταν στο 72% – 28% υπέρ της.
Οι Γερμανοί στο 34΄ συνδυάστηκαν πολύ όμορφα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και στην εξέλιξη της φάσης ο Μίλερ έστρωσε στον Κόστα που από πλάγια θέση σούταρε και ο Ρομπέρτο σε καλή θέση έπιασε την μπάλα.
Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός ….τα χρειάστηκε: Πολύ κοντινό σουτ μετά από σέντρα από αριστερά του δραστήριου Κόστα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Λεβαντόφσκι που βρέθηκε μόνος του (για άλλη μια φορά)έπιασε το κοντινό σουτ αλλά ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» με το πόδι έδιωξε πριν καταλήξει στα δίχτυα.
Μέχρι το υπόλοιπο του πρώτου μέρους οι Βαυαροί απείλησαν στο 44΄ με σουτ κεραυνό του Αλόνσο που πέρασε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκαριών του Ολυμπιακού.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε πάντως στον Ολυμπιακό, όταν ο Τσόρι Ντομίνγκεζ ελίχθηκε ωραία από αριστερά, πλαγιοκόπησε την άμυνα της Μπάγερν, όμως την τελευταία στιγμή προτού προλάβει να «οπλίσει» ο άσος των «ερυθρόλευκων» ο Μπόατενγκ έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Γκέτσε κάνει το 0-2 για τη Μπάγερν Μονάχου
Ίδια γεύση και στο δεύτερο ημίχρονο με τους Γερμανούς να δεσπόζουν στην μεσαία γραμμή και να πιέζουν ψηλά. Στο 47΄ Ο Βιδάλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή εξαπέλυσε πολύ δυνατό σουτ που πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο που είχε πολύ δουλειά στο παιχνίδι.
Η Μπάγερν στο 50΄ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όταν η μπάλα από κόντρα στρώθηκε στα πόδια του Μίλερ που από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε πάνω στην κίνηση το σουτ που…ξύρισε το δοκάρι του Ρομπερτο.
Ό,τι όμως δεν μπόρεσε να κάνει νωρίτερα ο Μίλερ το πέτυχε στο 52΄: Ο άσος της Μπάγερν βρέθηκε από δεξιά και έκανε μια μακρινή σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε απόλυτα τον Ρομπέρτο και η μπάλα κατέληξε στην εστία του Ολυμπιακού (0-1) σε μια φαινομενικά εύκολη φάση για τον έμπειρο τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκε εκτός θέσης.
Παρά το μούδιασμα από το γκολ, ο Ολυμπιακός βρήκε το σθένος να βγει αμέσως μπροστά και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Πρώτα στο 53΄ όταν μετά από όμορφο συνδυασμό μεταξύ Καμπιάσο και Σαλίνο ο τελευταίος βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Νόϊερ από πλάγια θέση όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικό.
Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιντέγιε που έπιασε από καλή θέση το σουτ που υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Νόϊερ βγάζοντας την μπάλα κόερνερ, σίγουρα μια πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός.
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά λίγο μετά, όταν ο καλύτερός του παίκτης Τσόρι Ντομίνγκες τραυματίστηκε και ο Μάρκο Σίλβα τον αντικατέστησε στο 60΄ με τον Ερνάνι.
Νωρίτερα στο 59΄ ο Γκουαρντιόλα έκανε την πρώτη του αλλαγή βγάζοντας τον Λεβαντόφκσι και πέρασε την θέση του ο Κομάν.
Ο Μάρκο Σίλβα θέλοντας να φρεσκάρει το κέντρο του προχώρησε σε μια ακόμη αλλαγή βγάζοντας τον Καμπιάσο και πέρασε μέσα ο Φορτούνης στο 66΄.
Ομως η Μπάγερν ήταν αυτή που βρέθηκε για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, όταν στο 68΄ ο Μίλερ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε και ενστικτωδώς ο Ρομπέρτο απέκρουσε!
Στο 81΄ ο Ολυμπιακός έκανε και την τρίτη του αλλαγή, βγάζοντας τον Πάρντο και πέρασε στην θέση του ο Σεμπά.
Νωρίτερα είχαν περάσει τον αγώνα για την Μπάγερν οι Γκέτσε και Κίμιχ στην θέση των Βιδάλ και Αλόνσο αντίστοιχα.
Ο Σαλίνο που ήταν στους διακριθέντες του Ολυμπιακού στο 83΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως από εξαιρετική θέση σούταρε άστοχα στην κλειστή γωνία του Νόϊερ και η μπάλα πέρασε στη εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Όταν έχεις απέναντί σου τη Μπάγερν Μονάχου η αυτοσυγκέντρωση πρέπει να είναι στο μάξιμουμ και στα 90 λεπτά και αυτό το πλήρωσε ο Ολυμπιακός στο τέλος, όταν δέχτηκε δύο γκολ.
Στο 89΄ ο Κομάν με πολύ ωραία σέντρα μέσα από την περιοχή είδε τον επερχόμενο Γκέτσε ο οποίος αφού απέφυγε τον αντίπαλό του δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Ρομπέρτο (0-2).
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλερ έδωσε από το σημείο του πέναλτι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του (0-3). Το πέναλτι κέρδισε ο Κομάν που ανετράπη εντός περιοχής από τον Μαζουακού.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Γκουραντιόλα να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στην φάση των ομίλων του Champions League.
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Κίτρινες κάρτες: Κασάμι (4`), Καμπιάσο (22`), Ελαμπντελαουί (24`) – Μίλερ (45`), Κίμιχ (86`).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (60` Ερνάνι), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο (65` Φορτούνης), Πάρντο (81` Σεμπά), Ιντέγε
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Τιάγκο, Λεβαντόφσκι (59` Κομάν), Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλαμπα, Ντούγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (76` Κίμιχ), Βιντάλ (78` Γκέτσε), Μίλερ.

H Ντιναμό Ζάγκρεμπ έριξε …δυο κανονιές στην Άρσεναλ (2-1)
Η Άρσεναλ είχε το όνομα, αλλά η Ντιναμό τη χάρη κι έτσι στην πρεμιέρα του Champions League η κροατική ομάδα νίκησε 2-1 στο Ζάγκρεμπ για τον 6ο ομιλο, όπου μετέχει και ο Ολυμπιακός.
Τίποτα δεν πήγε καλά για τους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βεγκέρ. Έμειναν πίσω στο σκορ με γκολ του Πίβαριτς στο 24′, έμειναν με δέκα παίκτες στο 40′ λόγω αποβολής του Ζιρού με 2η κίτρινη κάρτα και στο 58′ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ από τον Ζούνιορ Φερνάντες. Στο 65′ ο Γουόλκοτ πέρασε στο παιχνίδι και στο 79′ μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Ιβο Πίντο, Σίγκαλι, Ταραβέλ, Αντόλιτς (82′ Ρογκ), Ματσάδο, Αντέμι, Πίβαριτς, Σουντάνι, Φερνάντες (74′ Κόριτς), Πιάτσα (89′ Μπένκοβιτς).
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκιμπς (65′ Κάμπελ), Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Αρτέτα (65′ Κοκλέν), Οζίλ, Καθόρλα, Ζιρού, Οξλέιντ-Τσάμπερλέιν (65′ Γουόλκοτ), Σάντσες.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Μπάγερν                    3-0   3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ   2-1   3
Αρσεναλ                     1-2   0
Ολυμπιακός              0-3   0
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: eurokinissi/actionimages, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...