ΟΗΕ: «Σοκ» για τη μεταχείριση των προσφύγων – Φράκτη και στα σύνορα με την Κροατία ετοιμάζει η Ουγγαρία

Σοκ και έντονη ανησυχία για τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, εξέφρασε την Τετάρτη, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ενώ τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται σεβαστά.


Μου προκάλεσε σοκ όταν είδα ποια είναι η μεταχείριση αυτών των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό δεν είναι αποδεκτό, είπε ο Μπαν, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς, επομένως πρέπει να επιδείξουμε ευσπλαχνική ηγεσία.
Οι άνθρωποι αυτοί «πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια» και σεβασμό των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους», ανέφερε ο γγ του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι το σταθερό μήνυμα το οποίο στέλνω στους Ευρωπαίους και τους Ασιάτες ηγέτες των κρατών όπου πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
Β. Όρμπαν: Φράκτης και στα σύνορα με την Κροατία
Orban1
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα ανεγείρει έναν φράκτη κατά μήκος τμημάτων των συνόρων της με την Κροατία, δήλωσε την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
Αποφασίσαμε να ανεγείρουμε έναν φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία και σε ορισμένα τμήματα των συνόρων με την Κροατία, είπε ο Όρμπαν στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ντι Πρέσε.
Παράλληλα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt πως αν η ΕΕ αποφασίσει την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη, η χώρα του θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί.
Τότε, βάσει νόμου θα αναγκαστούμε να τις αποδεχτούμε, δήλωσε, ο Όρμπαν, προσθέτοντας όμως πως οι άνθρωποι στην Μέση Ανατολή θα θεωρήσουν την ανακοίνωση ενός τέτοιου συστήματος ποσοστώσεων πρόσκληση να έρθουν στην Ευρώπη.
Ουγγαρία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας με μετανάστες
epaselect SERBIA HUNGARY REFUGEES MIGRATION CRISIS
epaselect SERBIA HUNGARY REFUGEES MIGRATION CRISIS
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσα τους τρία παιδιά και δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν την Τετάρτη, σε συγκρούσεις της αστυνομία με μετανάστες στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, μετέδωσαν σερβικά μέσα ενημέρωσης.
Στο μεταξύ, οι ουγγρικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 29 μετανάστες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα νότια σύνορα της χώρας με την Σερβία, χαρακτηρίζοντας έναν από τους συλληφθέντες ως «γνωστό τρομοκράτη».
Α. Βούτσιτς: Η ΕΕ να αντιδράσει στην «βάρβαρη» συμπεριφορά της Ουγγαρίας

HUNGARY SERBIA DIPLOMACY
HUNGARY SERBIA DIPLOMACY

Ο Σέρβος πρωθυπουργός κατηγόρησε σήμερα τις αρχές της γειτονικής Ουγγαρίας ότι επιδεικνύει «βάναυση» και «αντιευρωπαϊκή» συμπεριφορά ενάντια στους μετανάστες στα σύνορα των δύο χωρών και κάλεσε την ΕΕ να αντιδράσει. «Δεν θα επιτρέψουμε στον οποιοδήποτε να μας ταπεινώσει. Απευθύνω έκκληση στην ΕΕ να αντιδράσει, καλώντας τα κράτη μέλη της να συμπεριφέρονται συμμορφούμενα προς τις ευρωπαϊκές αξίες», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις ΗΠΑ.
Σερβία: Στέλνει επιπλέον αστυνομικούς στα σύνορα με την Ουγγαρία
HUNGARY REFUGEES MIGRATION CRISIS
HUNGARY REFUGEES MIGRATION CRISIS
Η Σερβία θα στείλει επιπλέον αστυνομικούς στα σύνορά της με την Ουγγαρία για να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τον φράκτη στα σύνορα μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε δεκάδες από αυτούς και μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ουγγρικής αστυνομίας, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.
«Ο σκοπός είναι να προληφθούν περαιτέρω επιθέσεις εναντίον της ουγγρικής αστυνομίας από το έδαφός μας και με τρόπο ανθρώπινο και με σεβασμό να απομακρυνθούν οι μετανάστες από τον φράκτη και από την ουγγρική αστυνομία», ανακοίνωσε ο Στεφάνοβιτς.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...