Διμερείς συνομιλίες με την Πρόεδρο της Βραζιλίας και τον Πρόεδρο του Ισημερινού

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες,
ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια. Προκειμένου να προωθηθεί  η συνεργασία τους τομείς αυτούς , αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων.



Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.  Ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.
 Επίσης, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...