Το Βερολίνο ανησυχεί για τις ταραχές σε κέντρο υποδοχής προσφύγων

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα «τη βαθιά της ανησυχία» για τις ταραχές που ξέσπασαν χθες Κυριακή μεταξύ πολλών εκατοντάδων προσφύγων σε ένα κέντρο υποδοχής, την ώρα που ένα συνδικάτο αστυνομικών πρότεινε να χωρίζονται οι χριστιανοί από τους μουσουλμάνους στα κέντρα υποδοχής.


«Παρατηρούμε με εξαιρετική ανησυχία το γεγονός ότι σημειώθηκαν ταραχές» στο κέντρο υποδοχής προσφύγων, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, ο Τομπίας Πλάτε.

Οι ταραχές ξέσπασαν χθες Κυριακή στον καταυλισμό Κάλντεν, που βρίσκεται σε ένα προάστιο του Κάσελ στην κεντρική Γερμανία, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες από περίπου 20 χώρες.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Πακιστανών και Αλβανών αιτούντων άσυλο, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ξύλα και σπρέι πιπεριού, διήρκησαν αρκετές ώρες και ξέσπασαν έπειτα από μια φιλονικία μεταξύ δύο ανδρών την ώρα του μεσημεριανού στην καντίνα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Περίπου 10 αιτούντες άσυλο και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο Πλάτε υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση «ανησυχεί» και για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί εργάτες που είχαν αναλάβει την κατασκευή χώρων υποδοχής προσφύγων από ακροδεξιούς διαδηλωτές.

«Παρακολουθούμε στενά και τα δύο φαινόμενα», τόνισε ο ίδιος.

Αρκετοί διαπληκτισμοί έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες σε κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών εξαιτίας της ανάμειξης χριστιανών και μουσουλμάνων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου των αστυνομικών Γεργκ Ράντεκ πρότεινε τον διαχωρισμό των αιτούντων άσυλο σε χριστιανούς και μουσουλμάνους προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να μειωθούν οι πιθανότητες ταραχών, μια πρόταση που προκάλεσε σάλο στη Γερμανία.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε νέες εκρήξεις βίας και από αυτή την άποψη ένας διαχωρισμός στα κέντρα υποδοχής βάσει της θρησκείας είναι κατά τη γνώμη μου λογικός», εξήγησε ο Ράντεκ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...