ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ : Σαλάτα με ρόδι-- Πατάτες baby στο φούρνο- -Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια












..


















Εκτέλεση

  1. Για να πλύνουμε καλά το μαρούλι και τη λόλα, θα γεμίσουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι,  θα κλείσουμε το καπάκι. του νεροχύτη για να μη φύγει το νερό και θα τα βάλουμε μέσα.
  2. Αφήνουμε στο νερό λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε το καπάκι.
  3. Στη συνέχεια πλένουμε ένα-ένα τα φύλλα τους.
  4. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καθαρίσουν καλά.
  5. Όταν πλέον καθαρίσουν, κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα σε χοντρά κομμάτια.
  6. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα.
  7. Πλένουμε το αγγούρι, αφαιρούμε τη φλούδα, το πλένουμε ξανά και το κόβουμε σε φέτες.
  8. Προσθέτουμε στη σαλατιέρα τις φέτες αγγουριού, το ρόδι, το μήλο και τους ξηρούς καρπούς.
  9. Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ
  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι για 6 άτομα.
  3.  
Πατάτες baby στο φούρνο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς  και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση της σκάλας του φούρνου. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ανακατέψτε τα με λάδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και βότανα (εάν χρησιμοποιείτε).
  2. Βεβαιωθείτε ότι το ταψί είναι καλά λαδωμένο. Προσθέστε περισσότερο λάδι αν χρειάζεται. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά.
  3. Ελέγξτε τις πατάτες. Θα πρέπει να μαλακές και να έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Εάν δεν είναι, δώστε τους άλλα 10 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν από το σερβίρισμα.
Σαλάτα με καβουρόψιχα και μακαρόνια

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
  1. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 8 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, τοποθετείστε την καβουρόψιχα σε βραστό νερό και βράστε για 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσει. Στεγνώστε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό.
  3. Μεταφέρετε την καβουρόψιχα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα ζυμαρικά , το σπανάκι, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τις ελιές και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Για το ντρέσινγκ
  1. Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, τη μαγιονέζα και το ξύδι.
  2. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί. Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.
Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταίνεται, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, για περίπου 3 λεπτά.
  2. Έπειτα ρίχνετε τη ντομάτα χωρίς τη φλούδα και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω την φέτα κομμένη σε κύβους και το αφήνετε πάνω στη φωτιά για 1 λεπτό.
  4. Στη συνέχεια κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ριζότο μιλανέζ με κολοκύθα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια βούτυρο μαζί με το μεδούλι.
  2. Αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συχνά για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό, το αλατοπίπερο, τη ζαφόρα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
  3. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται το ζωμό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που μας έχει μείνει να προσθέσουμε στο ριζότο μας.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά όσο το ριζότο μας είναι αλ ντέντε, ρίχνουμε το τριμμένο παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Κοκκινιστό πλιγούρι με γαρίδες

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε πολύ καλά τις γαρίδες ώστε να είναι μαλακές.
  2. Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μία κούπα βραστό νερό μέσα στο πλιγούρι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις ντομάτες σε κύβους μαζί με τα μυρωδικά και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά με νερό να το καλύπτει.
  5. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το πλιγούρι και ενώνουμε με το σάλτσα ντομάτας, γαρίδες, το λάδι, το χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.
Πέννες με κοτόπουλο, ελιές και ντομάτα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά.
  2. Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε  το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε  το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας.
  4. Κατόπιν στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
  5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με τις, ελιές, την ντομάτα, το αβοκάντο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Κανελόνια με σπανάκι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά (κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος), αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας τη γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι).
  5. Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.
  7. Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε.
Τάρτα με καραμέλα και καρύδια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν τα καρύδια για περίπου 15 λεπτά.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι, ζάχαρη άχνη και 3/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομαλή και λεία ζύμη.
  3. Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα στο πάγκο της κουζίνας και ανοίξτε τη σε παχύ φύλλο μισού εκ. πάχος. Στη συνέχεια βουτυρώστε και αλευρώστε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.
  4. Απλώστε το φύλλο μέσα στην τάρτα και φροντίστε να περισσεύει απ’ τα τοιχώματα. Πατικώστε καλά το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα και κόψτε τα πλαϊνά με ένα μαχαιράκι.
  5. Ψήνετε στους 180° C για 20 λεπτά ή μέχρι ροδίσει ελαφρώς. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, 2/3 φλιτζάνι βούτυρο και κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ανακατέψτε μαζί με την καραμέλα τα ψημένα καρύδια.
  7. Ρίχνετε το μείγμα καραμέλας μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα σοκολάτας
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα, αλάτι και ζάχαρη.
  3. Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθήκη αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο κουταλάκι του γλυκού (κουταλάκι του γλυκού) και παίρνετε λίγο λίγο από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. Στη συνέχεια τα πατικώνετε με τη βάση της παλάμης σας.
  5. Ψήστε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα γεμίζουμε με το μείγμα βανίλια με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Για την κρέμα βανίλιας
  1. Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, τη φυτική μαργαρίνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα κορνέ και γεμίζετε τα μπισκότα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...