Πως έχουν διαμοιραστεί στο χάρτη Συρία και Ιράκ [χάρτες]

Στον χάρτη που σχεδίασε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μπορείτε να δείτε πώς έχει διαμορφωθεί ο έλεγχος των εδαφών στη Συρία και στο Ιράκ εξαιτίας του Ιερού Πολέμου (τζιχάντ) που μαίνεται σε αυτές τις δύο χώρες.


Με άσπρο χρώμα είναι η έρημος, περιοχές δηλαδή που δεν τις ελέγχει και δεν τις κατέχει ουσιαστικά κανείς.


























Με μαύρο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.
Με πορτοκαλί χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι.
Με πράσινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι κυβερνήσεις Συρίας και Ιράκ.
Με μωβ χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα και οι «μετριοπαθείς τζιχαντιστές».
Στη λεπτομέρεια στον χάρτη (που ακολουθεί) σας δείχνουμε τα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος και «ακουμπούν» στα σύνορα με τη Συρία. Αυτή την περιοχή θέλει να καταλάβει η Τουρκία για να δημιουργήσει υποτίθεται «ζώνη ασφαλείας» για τους πρόσφυγες.
zone
Στη συνέχεια η Τουρκία θα παραχωρήσει τον έλεγχο αυτής της περιοχής στο μωβ χρώμα δυτικά, δηλαδή στην Αλ Κάιντα, και έτσι θα έχει καταφέρει α) να «κόψει τα κουρδικά εδάφη στη μέση και β) να μετατρέψει όλη τη βορειοδυτική Συρία σε τουρκικό προτεκτοράτο. Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη η ελεγχόμενη από την Αλ Κάιντα βορειοδυτική Συρία, με απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία, υιοθέτησε ως νόμισμα την τουρκική λίρα. Η παγκόσμια κοινότητα έχει αντιληφθεί το σχέδιο της Τουρκίας και δεν της επιτρέπει να διαπράξει μια ακόμα «ανθρωπιστική εισβολή», όπως είχε πράξει και στην Κύπρο.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
 H "ανάσα" του κινεζικού "κόκκινου δράκου" έτοιμη να κάψει τους ισλαμιστές και στο Ιράκ - Έκανε την εμφάνισή του στους ιρακινούς ουρανούς το πρώτο CH-4B
 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
To πρώτο κινεζικό οπλισμένο drone CH-4B παραδόθηκε στο Ιράκ και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του όπως ανακοίνωσε και το ιρακινό υπουργείο Αμύνης. 
Η παρουσία του συγκεκριμένου πτητικού μέσου σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δείχνει ότι το Πεκίνο προετοιμάζει το έδαφος για την εμφάνισή του και στο Ιράκ στον αγώνα κατά της τομοκρατίας.
Η Κίνα έχει μια μοναδική ευκαιρεία να καταστεί παγκόσμια υπερδύναμη εκ του ασφαλούς. Μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις θεωρείται βέβαιο ότι ισλαμιστές δεν θα έχουν την παραμικρή ελπίδα και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν θα τολμήσουν να κάνουν ποτέ τίποτα περισσότερο από το να...διαμαρτύρονται για τις "σφαγές" των πιο "μετριοπαθών" ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων.
Η Κίνα έχει την μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτάρκεια από Ρωσία,Ιράκ, Ιράν με μια κίνηση, και να εφοδιάζεται χωρίς να έχει ανάγκη τις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ θαλάσσιες οδούς. 
Ο πρόεδρος Ξι Ζιπίνγκ όπως και όλοι οι Κινέζοι ηγέτες στην μετα-Μάο εποχή διακρίνεται για την οξυδέρκειά του και στο να βλέπει μεγάλες ευκαιρίες.
Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν κινεζικό πολεμικό υλικό στη Συρία και συγκεκριμένα οχήματα BAW "Yongshi" (Warrior) είδαν το φως της δημοσιότητας

..
To CH-4B είναι συγκρίσιμο με το περίφημο αμερικανικό MQ-9 Reaper.
Είναι ένα μεικτό σύστημα αναγνώρισης και επίθεσης με πρόβλεψη μεταφοράς έξι βλημάτων συνολικού βάρους 250 με 345 κιλών. Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τον αριθμό των παραληφθέντων UAV
Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να φτάσει σε ύψη 5.000 μέτρων και έτσι παραμένει εκτός της ακτίνας δράσης των περισσότερων φορητων και μη αντιαεροπορικών συστημάτων. Έχει επιχειρησιακή διάρκεια από 30-40 ώρες αναλόγως του φορτίου του.
Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό πολλαπλασαιστή ισχύος για τις ιρακινές ΕΔ.










Μέχρι σήμερα δεν ήταν επισήμως γνωστό ότι το Ιράκ είχε ζητήσει την προμήθεια του συστήματος αυτού. Αν και υπήρχαν εικόνες του συστήματος από τον Μάρτιο του 2015, αυτές δεν είχαν επιβεβαιωθεί.
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...