Λιου προς Τσακαλώτο και Ευρωπαίους: «Να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις έγκαιρα και να ελαφρυνθεί το χρέος»

Διπλό μήνυμα είχε ο υπ. Οικονομικών Τζακ Λιου κατά τη συνάντηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού. Το πρώτο απευθυνόταν στην ίδια την ελληνική κυβέρνηση καλώντας τον κ. Τσακαλώτο να εφαρμοστούν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και μάλιστα εντός του χρονοδιαγράμματος.
Το δεύτερο προς τους Ευρωπαίους εταίρους καλώντας τους να υλοποιήσουν με τη σειρά τους τη δέσμευση τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία Ευρώπη και ΔΝΤ εξακολουθούν να μη συμφωνούν με τον τρόπο, και κυρίως, για το βαθμό της απομείωσης.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τονίζεται η σημασία να συνεχίσει έγκαιρα η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε να τεθεί σε βιώσιμη τροχιά.
Ο κ. Λιου παράλληλα είχε επαφές και με άλλους Ευρωπαίους υπ. Οικονομικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι εξήρε το ρόλο και τις πρωτοβουλίες του υπ. Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν για την αποφυγή ενός Grexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...